For noen uker siden begynte jeg å lure på om noen vepser var i ferd med å lage seg et bol rett utenfor verandaen min. Det var en voldsom summing, og jeg så den ene iltre vepsen etter den andre gå inn for landing mellom veggen og takrenna.

Fredag ettermiddag hørte jeg ulyden igjen.

Les også:

Jeg måtte gå ut og se, men ingen veps var å se. Likevel fortsatt den irriterende lyden. Først da jeg trykket på minus på volumknappen på TV-ens fjernkontroll, skjønte jeg hva som var problemet. Det var lyden fra VMs åpningskamp mellom Sør-Afrika og Mexico som fikk det til å suse i ørene mine.

Når 84.490 tilskuere inne i Soccer City fra første til siste minutt får lov til å blåse ut all sin glede og entusiasme i en diger fløyte, sier det seg selv at det gjør vondt i ørene. Jeg vet inderlig godt at dette har med afrikansk fotballtradisjon og fotballkultur å gjøre, men ett sted går det vel an å sette ned foten?

Hør lyden av VM her (bloggen fortsetter):

Lyden av VM i Sør-Afrika Det må da være bedre med tribunesang og jubelbrøl. Nå høres knapt jubelbruset – i hvert fall ikke på min 42 tommer store Samsung TV.

Om det er ille å være TV-titter, må det naturligvis være mer irriterende for alle som er på plass på tribunene i Sør-Afrika.

— Jeg har med sov i ro som skal inn i ørene. Enda verre er det at folk går rundt med slike på gata – og begynner å blåse i 5-6 tida om morgenen, kunne kollega Øyvind Nordli fortelle på en SMS til meg etter at Frankrike og Uruguay hadde spilt en søvndyssende fotballkamp i lurvelevenet fredag kveld.

Nils Johan Semb, Øyvind Alsaker, Morten Langli, Petter Myhre, Roar Stokke og Vidar Davidsen: Dere får ha meg unnskyldt, men det kan godt hende at lyden tones helt ned og nesten bort hos meg de neste dagene.

For fotball på øverste hylle skal være en nytelse både å se og høre på.

Ikke en lidelse.