ZÜRICH (Aftenposten.no): — Om formen er bedre nå enn tidligere i sommer? Jeg håper det, sier Jays før han skal løpe forsøk på 100 meter. Men det kan fort hende at BUL-gutten ikke får vist sitt beste. Trener Olav Magne Tveitå er ærlig på skadeproblemet.

— Han sliter med å løpe på full fart – og får det ikke helt til. I tillegg hadde han allergiproblemer i fire uker i sommer. Han har ikke vært sprek etter stevnet i Florø i juni, sier Tveitå.

- Betennelsen akkurat nå?

— Den er der. Det er noe som er irritert inni kneet. Han hadde betennelse samme sted i januar, men da fikk vi fikset det med kortison. Han har fått samme behandling nå, så vi får håpe at det hjelper.

Fysisk i storform

Også før VM i Moskva i fjor slet Jays med en skade. I følge Tveitå var tilstanden verre da.

— Da var vi livredde for at han skulle løpe på seg en stygg skade. Nå er det bare å presse på. Han kan ta i alt han orker uten å være redd for kroppen, og det er ikke det verste utgangspunktet, sier Tveitå, som har med seg en utøver som er topptrent fysisk.

— Vi tok en spensttest like før vi dro. Der presterte han det beste han gjort på mange år. Han er veldig eksplosiv, og da skal du ikke utelukke ham.

- Har han løpt lite i sommer?

— Nei, han har løpt mye, men jeg tror resultatene druknet i fotball-VM. Det er greit nok. Nå kommer han litt bakfra. Det er ikke så store forventinger til ham.

Syvende best

Ut fra statistikken ligger Jays an til å komme til finalen på både 100 og 200 meter, men ikke få medalje. Han er åttende best i Europa på kortsprinten med 10,11, mens 20,43 gir ham syvendeplass på 200 meter. Listene toppes av henholdsvis Jimmy Vicaut og Christophe Lemaitre med 9,95 og 20,08. — Seks løp på fire dager blir hardt, men det er det vi er her for. Mange har løpt fort i år, så dette blir spennende. Jeg håper på finaleplasser. Alt handler om teknikken, sier 30-åringen, som liker at Letzigrund stadion har lange svinger.

— Jeg har løpt på 20,29 her fra bane to.

Men det var uten betennelse i slimposen.