Ullevaal Stadion: Per-Mathias Høgmo og NFF har i fellesskap blitt enige om at Høgmo slutter som norsk landslagssjef, skriver fotballforbundet i en pressemelding.

Beslutning kommer i kjølvannet av en rekke dårlig resultater for A-landslaget. Etter 2-1-tap for Tsjekkia fredag, ser det nærmest umulig ut for det norske herrelandslaget å nå VM i 2018.

Null mesterskap

Per-Mathias Høgmo har vært norsk landslagssjef siden september 2013. På de de tre årene han var sjef, klarte ikke Norge å ta seg til noen mesterskap.

Norge hadde alle tiders mulighet til å nå EM da man trakk Ungarn i playoff i fjor høst. Landslaget tapte dobbeltkampen, og spesielt laguttaket til bortekampen i Budapest fikk mange til å se rødt.

— Naturlig konsekvens

Siden den gang har det gått i nedoverbakke for Høgmo og landslaget. VM-kvalifiseringen har startet på verst tenkelige måte, med kun tre poeng fra seieren mot San Marino i banken etter fire kamper.

— En skivebom av et uttak i Budapest ble starten på et års sammenhengende nedtur. At Høgmo går er den naturlige konsekvensen, skriver fotballkommentator Kenneth Fredheim på Twitter.

Spørsmålet nå er hvem som tar over. Manges favoritt er Ståle Solbakken, men det er ikke sikkert han ønsker å forlate FC København. I går meldte svenske GP at Erik Hamrén skal være aktuell som erstatter.

NFF har varslet en pressekonferanse klokka 10.00 onsdag.