Først satte han inn et ganske enkelt mål. Men det var det Erik Huseklepp gjorde i forkant av 3-0 som virkelig var verdt turen til Stadion valgkvelden. Etter å ha mottatt en langpasning fra Jonas Grønner akselererte Huseklepp med ballen i beina og gled innover i Fredrikstads felt. Innlegget endte hos Steffen Skålevik, som kunne sette inn sin første scoring for Brann.

Og det var ikke den eneste gangen publikum fikk se Erik Huseklepp som i storhetstiden for fem-seks for fem-seks år siden. Gjentatte ganger rykket han forbi Fredrikstad-spillerne, kombinerte pent med medspillere og leverte innlegg til de andre angriperne.

God: Erik Huseklepp storspilte mot Fredrikstad. FOTO: Ørjan Deisz Foto: Ørjan Deisz

— Outstanding- Det har fungert veldig mye bedre for meg i det siste. Jeg har kommet inn i systemet til treneren. 4-3-3-kant er en mye bedre posisjon for meg enn det 4-4-2-kant har vært. Jeg kommer mer til min rett, får utfordret og ligger en del bredt. Da kommer jeg i ønskeposisjon, sier Huseklepp.

Trener Lars Arne Nilsen er ikke i tvil om at formasjonsendringen har gjort Huseklepp godt.

— Med én ekstra midtbanespiller kan Huseklepp brukes til det han er god til. Mikke (fysisk trener Kenneth Mikkelsen) har jobbet hardt med ham, og Huseklepp har jobbet hardt selv. Vi trener på grensen, du ser at guttene ser kvikke ut nå. I tillegg har han spilt på seg selvtillit. Han er en klassespiller nå, de siste tre kampene har han vært outstanding, roser treneren.

Trener hardere

Også Huseklepp peker på den fysiske treningen som en avgjørende faktor for formutløsningen.

— Vi trener hardere enn før, og jeg liker veldig godt at vi har en løpsøkt på torsdagene, sier Huseklepp.

Han var meget fornøyd med måten Brann vant på mandag.

— Vi satte en støkk i dem med en gang. Da ble de preget, og vi valset over dem, sier 31-åringen.

— Det var laget som fungerte. Vi spilte hverandre gode, og da er det enkelt å spille, fastslår Nilsen.