Martin Ødegaard smiler lurt når han blir spurt om hva han investerer fotballpengene i. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Martin Ødegaard: – Det er alltid noen som mener noe om meg

Martin Ødegaard tjener mer enn de fleste på sin alder. 19-åringen vil ikke fortelle hva han gjør med pengene han tjener.

Publisert: Publisert:

Ødegaard slo gjennom i ung alder. Bare 16 år gammel skrev han under for den spanske storklubben Real Madrid.

– Jeg er absolutt privilegert. Jeg får holde på med det jeg elsker og alltid har drømt om. Jeg nyter tilværelsen som fotballspiller, sier Ødegaard.

Denne sesongen er drammenseren lånt til Vitesse i Nederland.

– Hva investerer du fotballpengene i?

– Jeg har ikke brukt så mye energi på det. Jeg har ikke satt meg veldig inn i det med investeringer. Vi har ikke gjort veldig mye hittil, men det er lurt å gjøre investeringer. Men jeg vet ikke om jeg skal dele det vi gjør med dere i mediene, da, ler Ødegaard.

Ingen bilpark

– Hva er det dyreste du har unt deg?

– Det er et godt spørsmål. Det er ikke så mye. Jeg vet egentlig ikke. Det er ikke noe spesielt jeg har brukt mye penger på, hevder den tidligere Strømsgodset-spilleren.

– Hvordan ser bilparken ut?

– Jeg har hatt leaset bil gjennom Heerenveen, og i Vitesse er det ikke avklart hva slags bil jeg skal kjøre.

– Men du har sett deg ut en drømmebil?

– Jeg har altfor lite peiling på bil, og interesserer meg egentlig ikke så veldig for det heller, påstår stortalentet.

Drillo-støy

Denne uken ble det støy etter at Drillo gikk ut med kritikk av Ødegaards klubbvalg (Vitesse). Ødegaard er blitt vant til at «alle» skal ha en mening om han.

Egil «Drillo» Olsen. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er alltid noen som mener noe om meg, men det skyldes også at fotball engasjerer så mange som det gjør. Det er naturlig, men kan også være irriterende for meg. Jeg er heldigvis flink til ikke å bry meg om det. Jeg har fokus på det jeg skal, og er vant til oppmerksomheten som følger. Stort sett går det bra, sier Ødegaard.

Han skal ha vært aktuell for andre spanske klubber i sommer, men valgte tryggheten i Vitesse der treneren har en klar plan for hvordan han skal utvikle dribleren fra Buskerud.

– Jeg lytter til de jeg har rundt meg. Klubben, treneren, spillerne, familien og nå min agent Bjørn Tore Kvarme. Jeg har vært gjennom veldig mye allerede, selv om jeg er veldig ung. Jeg har lært at det er mer enn det ute på banen som hører med. Jeg er veldig glad for dem jeg har rundt meg, sier Ødegaard.

Null for Norge

Før høstens landskamper står Ødegaard uten scoring for Norge A.

– Vi får håpe det kommer i starten av Nations League, svarer Ødegaard foran sin 13. A-landskamp.

Den statistikken er til å leve med, men megasjansen mot Malta i 2015 glemmer ikke stortalentet.

– Det ergrer meg ikke at jeg står uten landslagsmål for jeg har ikke så ofte spilt 90 minutter. Det irriterer meg ikke, men jeg hadde den megasjansen på Ullevaal mot Malta som irriterer meg, sier Ødegaard.

Publisert: