MARBELLA (Aftenposten): At Martin Ødegaard (16) går inn i EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia med en offensiv innstilling, bør det være lite tvil om. For da han pratet med sin kroatiske lagkamerat Luka Modric før de to dro til hver sin landslagssamling, hadde han følgende melding til superstjernen:

Martin Ødegaard møtte pressen på sin første landslagssamling siden overgangen til Real Madrid. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

— Jeg snakket litt med ham, og fortalte at vi skal slå dem. Så vi får gjøre det, lover Ødegaard overfor Aftenposten.Han er sikker på at laget i alle fall er godt nok til å ta med seg ett poeng hjem til Norge.

— Det blir en tøff kamp mot en god motstander, det er alle klar over. Men jeg tror at alle her har tro på at vi kan få med oss poeng, sier drammenseren.

  • Se video med Ødegaard øverst i saken

- Varierende hell

Landslagssamlingen er Ødegaards første siden overgangen til Real Madrid var et faktum. Siden den gang har 16-åringen trent regelmessig med stjernene på Real Madrids A-lag, og spilt kamper med klubbens B-lag, Castilla, på tredje nivå.

Selv oppsummerer han de første månedene slik:

— Jeg synes det har gått bra. Jeg trives godt i en ny og fin klubb, sier han, og trekker frem treningene med noen av de beste spillerne i verden som det mest lærerike.

STJERNE: Luka Modric, her i duell med Brasils Neymar under fotball-VM i fjor, er Kroatias aller største stjerne. Foto: AP

Hans nye kamphverdag i spansk Segunda B er blitt kritisert av flere, som bekymrer seg over både baneforhold og nivået på motstanderne. Stortalentet har i flere kamper slitt med å markere seg nevneverdig.Men Ødegaard lar seg ikke stresse av det.

— Kampene i Segunda B har så langt vært med varierende hell, som de fleste har fått med seg. Jeg har hatt noen gode kamper og noen mindre gode kamper. Slik var jeg egentlig fullt klar over at det ville bli på forhånd. Det er ikke noe jeg stresser med. Jeg vet at det er god læring for meg, sier Ødegaard.

Byttet ut

Mot Rayo Vallecano B i helgen ble han byttet ut etter en anonym forestilling. Landslagstrener Per Mathias Høgmo fulgte selv kampen, og mener den ga 16-åringen nyttig læring.

— Det var tørt kunstgress og en veldig spesiell type ramme rundt kampen. Det var veldig god læring for Martin. Han må lære seg å spille den type fotball, sier Høgmo.

Per-Mathias Høgmo føler seg trygg på utviklingsarenaen Martin Ødegaard har i Real Madrid. Foto: NTB scanpix

På VGs spørsmål om Segunda B er en tilfredsstillende kamparena for Ødegaard, svarte landslagstreneren følgende:— Når det gjelder Martin er det viktig å understreke, på samme måte som da Mats (Møller Dæhli) kom inn, at han har fremtiden foran seg. Han skal skynde seg langsomt. Men samtidig har han kompetanse som gjør at han kan bidra, ellers hadde han ikke vært her.

— Jeg har et lite bilde her: Vi er enige om at Stefan Johansen gjør det veldig bra i Celtic. Han har fått sitt internasjonale gjennombrudd både for Norge og Celtic. Han er åtte år eldre enn Martin Ødegaard, så la han ta dette steg for steg, sier Høgmo.

- Ikke tenkt på utlån

Det har gått trått for Castilla i de siste kampene, og håpet om et opprykk blir stadig mindre. Som en konsekvens mener flere spanske eksperter at Ødegaard kommer til å bli lånt ut neste sesong.

Ødegaard har fått med seg spekulasjonene, men sier at han ikke bryr seg noe særlig om det.

— Jeg har fått det med meg, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg har akkurat kommet til en ny klubb, som jeg trives veldig godt i, og jeg føler at jeg har blitt en bedre fotballspiller, sier Ødegaard.

- Er du innforstått med at du blir matchet forsiktig nå?

— Slike ting er ikke opp til meg. Det er opp til trenerne. Jeg skal bare trene så godt jeg kan, jeg, så får jeg spiller jeg de kampene jeg får lov til, sier tenåringen ydmykt.