Shaaban bidro sterkt til at Fredrikstad tok cupgull og endte på 8. plass denne sesongen.

Han har også spilt seg inn i den svenske landslagstroppen. I de siste landskampene har Shaaban voktet buret i førstevalget Andreas Isakssons skadefravær.

— Jeg har hatt veldig mye flaks i år, og jeg har fått tillit av trenerne både i Fredrikstad og landslaget, sa Shaaban til svensk TV4. De andre nominerte var Isaksson (Manchester City), Johan Wiland (Elfsborg) og Daniel Örlund (AIK).

Gullballen til Ljungberg

Shaabans gode kamerat fra tiden i Arsenal, Fredrik Ljungberg stakk av med den gjeveste prisen da han akkurat som ekspertene spådde fikk "Guldbollen" for andre gang i karrieren.

— Jeg hadde håpet jeg skulle få den, sa en glad Ljungberg til Aftonbladet etter overrekkelsen.

— Det gikk bra i VM, jeg har scoret mange mål, og det har gått bra i Arsenal, spekulerer han om hvorfor nettopp han ble valgt.

— Det er en veldig stor ære, og det er en stor ting å få Gullballen for andre gang. Det er ikke mange som får oppleve det, sa den populære Arsenal-spilleren.

Ljungberg fikk Gullballen forrige gang i 2002. Han havner dermed på en ekslusiv liste sammen med spillere som Bosse Larsson, Ralf Edström, Ronnie Hellström, Glenn Hysén, Thomas Brolin, Patrik Andersson og Henke Larsson.

Andre vinnere:

Årets midtbanespiller: Tobias Linderoth, FC København

Årets forsvarsspiller: Petter Hansson, Heerenveen

Årets trener: Magnus Haglund, Elfsborg

Årets angrepsspiller: Marcus Allbäck, FC København

Årets fair play-pris: Elfsborg

Årets fotballstadion: Söderstadion, Hammarby

Årets nykommer: Ola Toivonen, Örgryte