Uten Moldes målvakt mellom stengene i semifinalen kunne resultatet fort blitt styggere. Nyland måtte for alvor i ilden etter 16 minutter da han slo et skudd fra Isco over til corner.

Etter 24 minutter fikk Spania en dobbeltsjanse. Først på et skudd fra 18 meter som Nyland fikk slått halvveis unna. Deretter måtte keeperen ut i full strekk på returen og fikk avverget spanjolenes kanonade.

Sjanseløs

Hjem til Molde tar han med seg masse internasjonal erfaring mot noen av verdens beste unge stjerneskudd. Han var sjanseløs både på 1–0 og 2-0, men etter en fin redning like før 3–0 fikk til slutt Alvaro Morata pirket inn den siste scoringen.

– Man viser at man kan prestere på dette nivået også. Jeg har utviklet meg masse som keeper etter at jeg har kommet til Molde, og det er kjekt å se at det jeg jobbe med hver dag virker. Det bringer bare gode øyeblikk og håp om framtida også, fortsetter Nyland.

MFK-fokus

Med slike prestasjoner kan etter hvert også A-landslaget bli aktuelt og også et utenlandseventyr, men nå vil keeperen bare nyte bronsemedaljen og det faktum at Norge er den tredje beste nasjonen i Europa på U21-nivå.

– Jeg tenker egentlig ikke på A-landslaget, men at vi har tatt bronse i et europamesterskap for U21. For et land med så lite innbyggere som Norge er det stort. Jeg tenker ikke på utlandet nå. Det får komme hvis det kommer. Molde er fullt fokus fra dag én når vi kommer hjem, forklarer Nyland.

Mye spilletid

Før U21-EM startet i Israel hadde akkurat MFKs spillere rukket å finne noe av den formen som gjorde dem til seriemester både i fjor og året før. Den har både Jo Inge Berget, Martin Linnes, Magnus Wolff Eikrem og Ørjan Nyland bygget videre på under mesterskapet. Alle har fått spilletid

– Det blir definitivt hjem til Molde med sekken full av selvtillit hvis vi ser på mesterskapet sett under ett. Det at alle fire har fått spilletid her nede er bra og stort for klubben, sier Nyland.

Allerede onsdag denne uka er det cupkamp mot Ranheim.

Løp mye

Magnus Wolff Eikrem ble byttet ut med Håvard Nordtveit etter 75 minutter. Han var en av de som måtte løpe mye mot raske spanske spillere. Spanjolene hadde ekstremt mye ballbesittelse. Like etter kampslutt lørdag orket han ikke tenke for mye på hva mesterskapet har å si for den tøffe høstsesongen Molde nå skal inn i.

– Det er den positiviteten rundt dette laget som vi tar med oss tilbake til Molde etter en tøff periode der. Akkurat nå tenker jeg ikke så mye på det. Jeg må først få restituert meg og kommet meg hjem. Det er en lang reise, sier Wolff Eikrem.

Han mener det gode mesterskapet med fire relativt sentrale spillere viser at klubben er god til å utvikle spillere.

– Hvis vi klarer å ta med det gode spillet vi MFK-spillere har vist her og ta det med hjem til Molde så er det klart at det er positivt for klubben. Vi kommer hjem med god selvtillit, understreker Wolff Eikrem.

Jo Inge Berget spilte hele kampen på topp. Martin Linnes var ubenyttet reserve.