En tidligere SIF-spiller er dømt for overtredelse av straffelovens paragraf 196, første ledd, 200 andre ledd og straffelovens paragraf 201, melder dt.no

Dommen falt i Drammen tingrett, og der ble det den 32-år gamle fotballspilleren dømt for å ha hatt seksuell omgang med en 14 år gammel jente.

Den tidligere Strømsgodset-spilleren skal også ha sendt sms-meldinger og internett-meldinger med sterkt seksuelt innhold, skriver dt.

32-åringen ble dømt til seks måneders fengsel. Han må også betale jenta 40 000 kroner i oppreising. Fotballspilleren må også ut med 8000 kroner i saksomkostninger.

Men saken er ennå ikke avgjort, da fotballspilleren har bestemt seg for å anke.

— Jeg har akkurat snakket med min klient, og han har bestemt seg for å anke dommen, sier Sigurd Klomsæt, mannens forsvarer, til dt.no

Strengere straff

I dommen står det blant annet: “Tiltalte fremstår, i kraft av å være en kjent fotballspiller, som et idol for mange barn og unge. Slike personer, enten det er idrettskjendiser, musikere eller andre, blir lett utsatt for ukritisk heltedyrkelse fra barn og ungdom. Gjennom internett har det blitt enkelt for de unge å få kontakt med sine helter. Det må reageres sterkt når denne posisjonen utnyttes slik det har skjedd i denne saken.”.

Tingretten ga mannen strengere straff enn hva aktor la ned påstand om.

– Nå står retten selvfølgelig fritt til å komme med sin dom. Men det er spesielt. Siden jeg startet opp i 1981, har jeg kun en gang tidligere opplevd at dommen har blitt strengere enn påstanden, kommenterer forsvarer Klomsæt.

Jentas bistandsadvokat Vibeke Gjone Bille sier følgende.

– På vegne av min klient kan jeg si at hun er fornøyd over å ha blitt trodd av retten, sier Gjone

Lagmannsretten skal vurdere hvorvidt den tidligere Godset-spillerens anke tas opp til ny behandling.