• Video med tillatelse fra Cardiff City FC

Jo Inge Berget er klar som Cardiff-spiller.

Det bekreftet Ole Gunnar Solskjær på pressekonferansen før Cardiffs kamp mot Bolton lørdag.

— Han vet måten jeg vil spille på. Han er sterk, intelligent, smart, scoret mot England i U21-EM og vil gjøre det bra for oss, sier Solskjær på pressekonferansen.

OVERGANG: Jo Inge Berget (t.v.) er klar for Cardiff. Foto: NTB scanpix

Tredje nordmann

Berget blir den tredje nordmannen som hentes av Solskjær i sitt første overgangsvindu.

Tidligere har både Magnus Wolff Eikrem og Mats Møller Dæhli blitt kjøpt.

— Vi har hentet inn tre landslagsspillere til en billig pris. De har ikke spilt i Premier League, men de er landslagsspillere. Jeg kjenner dem fra før. Det er mange jeg vil ha og har sett på, men prislappen er ikke realistisk, sier Solskjær på pressekonferansen, ifølge TV 2.

– Spillere kan ikke bare velge hvor de drar. Noen velger ikke å komme til Cardiff. Noen vil ha større ting. De norske, Mats og Magnus, vet jeg at er kapable. Jo Inge er litt mer et langtidsprosjekt. Det koster ikke penger nesten. Det er en vinn-vinn-situasjon med en topp angrepsspiller. Så det handler også om verdien deres, forklarer Solskjær.

Flere har stusset over at Solskjær henter flere norske spillere, slik Egil «Drillo» Olsen angrep på at han gjorde som Wimbledon-trener.

— Jeg har tenkt lenge og hardt på å hente norske spillere inn. Disse tre er jeg hundre prosent sikker på at kan spille i Premier League. Kanskje ikke i morgen, men på lang sikt er jeg hundre prosent sikker, sier Solskjær på spørsmål fra VG.

Skrev under fredag

Han forteller at han fortsatt er aktiv i overgangsmarkedet. Cardiff har vært koblet til en rekke spillere denne måneden, blant andre Manchester Uniteds Wilfried Zaha.

Bergets kontrakt med Molde gikk ut til sommeren. Han har allerede gjort det klart at han ikke ønsket å fortsette i norsk fotball. Den tidligere Udinese-spilleren ville igjen prøve seg i utlandet.

Denne uken dro han til Cardiff, og fredag morgen skrev han under for klubben.

På pressekonferansen fikk Solskjær også spørsmål om Manchester United, der manager David Moyes er under press.

— Jeg kan ikke kommentere rundt det som skjer der. De hadde en skuffende kveld onsdag. Men de er i Champions League, og de kjemper i Premier League også, sier Solskjær.

- Bra for norsk fotball

Moldes nye trener tar salget med fatning.

— På en måte er synd å miste en så god spiller, men samtidig synes jeg det er viktig at Jo Inge får nye sportslige utfordringer, dette er bra for ham selv og for Norsk fotball. Jo Inge har vært en bra spiller for Molde Fotballklubb og Norge over lang tid, så det er bra at han nå fikk et tilbud fra Cardiff og Premier League, vi ønsker ham lykke til sier Tor Ole Skullerud, til klubbens hjemmeside.

For klubben var salget et enkelt valg.

— Spillere som Molde Fotballklubb ønsker å signere kontrakt med, men som ikke ønsker å forlenge sin avtale, da har klubben en klar policy på å selge, sier administrerende direktør i Molde, Tarje N. Jacobsen.