SOLA: Rade Prica satt på benken da Rune Almenning Jarstein dyttet Trond Olsen overende i feltet.

Da gjenopplevde svensken scenene fra Lerkendal i fjor. Det var serierunde nummer 27, RBK hadde allerede vunnet serien og gikk på sitt første og eneste tap for sesongen. Også den gang var det straffedrama på overtid, og situasjonen til forveksling lik den som sikret Rosenborg-seier i går.

I hovedrollen som syndebukk den gangen var Rade Prica.

Akkurat som Jarstein

— Jeg husker det som om det var i går, sier RBK-angriperen.

Han fikk Clarence Goodson i ryggen inne i feltet. Etter at Jarstein, da RBK-keeper, hadde tatt ballen, svartnet det for Prica. Han dyttet Goodson i bakken, og dommer Tom Henning Øvrebø blåste straffe.

Etterpå ba Prica - som Jarstein i går- lagkameratene om unnskyldning.

— Det kommer aldri til å skje meg igjen, sier han i dag, på flyplassen på vei hjem til Trondheim.

— Jeg tenkte selvsagt på det i går. Tidligere trodde jeg ikke man kunne få straffe i slike situasjoner, men vi lærte jo det av min situasjon i fjor, sier Prica.

- Føler med ham

Tankene går også til den tidligere lagkameraten som opplevde at «sikringen» gikk i går, som Viking-trener Åge Hareide kalte det.

- Vi vet jo at Rune er hissig. Det er klart, det er alltid leit når han tenner slik. Han har vært lagkameraten vår, og dette er trist for ham. Samtidig må vi bare takke og ta i mot, sier Prica.

Han fikk også vinket farvel til den avtroppende RBK-treneren på flyplassen.

Mens Prica og lagkameratene satte seg på flyet til Trondheim, reiste Erik Hamrén til Stockholm via Oslo.

— Fotballen er jo slik at spillere og trenere bytter klubb ofte, så på en måte er vi vant til det. Samtidig er han en utrolig flott fyr, en god trener og et godt menneske. Det hadde vært mye lettere om vi ikke likte ham, smilte Prica.