AALESUND-LILLESTRØM 7-1

Etter fire strake seire på sesongens fire første kamper har det gått tråere for AaFK. På de fire siste kampene er det blitt to tap og to uavgjorte kamper.

Men mot en svakt Lillestrøm-lag kom endelig seieren igjen for de oransje. Og hvilken seier det ble!

(Artikkelen fortsetter)

Bruker du iPhone eller iPad prøv se videoen HER.

Grunnlaget la de i den første omgangen, der de i tillegg til tre scoringer hadde tre balle i treverket, og tvang LSK-keeper Kenneth Udjus til å hente frem flere kvalitetsredninger

Det tok ikke mer enn ett minutt og 30 sekunder før de oransje kom i førersetet. Michael Barrantes la corneren. Og rett foran Kennet Udjus i Lillestrøm-målet, stod Isak Scheel på to meter og dundre ballen i nettaket i eget mål.

I stedet for at AaFK ble inspirert av den tidlige ledelsen, tente det gjestene fra Lillestrøm.

Sten Grytebust holdt på å kløne det til for seg selv bare tre minutter senere. Han brukte altfor lang tid med ballen etter tilbakespill, og spilte ballen rett i Fredrik Gulbrandesen. Men ballen gikk ikke i LSKs retning der.

Det gjorde ballen imidlertid 30 sekunder senere. Bjørn Helge Riise kom seg til dødlinjen og fikk lagt inn. På bakerste stolpe raget Ohi Anthony Omoijuanfo to hoder over Hugues Wembangomo og headet inn 1-1. AaFK slet voldsomt med flyt og kollektive bevegelser etter LSK-utligningen. Gjesten spilte på sin side mye mer direkte og kom til stadighet til avslutninger. Vel og merke fra distanse, og med lav presisjon

I det klokken bikket 20 minutter Burde Barrantes ha gitt AaFK ledelsen igjen. Han stjal ballen fra Johan Rickard Andersen og kom alene mot Kennet Udjus. Men denne gangen leste LSK-keeperen avslutningen og reddet fint.

Tre minutter senere var det Leke James’ tur til å komme til avslutning. Hans skudd fra 11 meter smalt i tverrligger, mens Udjus reddet skuddet fra Fredrik Carlsen på den påfølgende returen. Treverket var igjen i vegen 20 sekunder senere på et skudd fra Barrantes. De sekundene var LSK svært heldige!

Etter sjansen tok AaFK over spillet, og var stadig vekk fremm og truet LSK-boksen. Men de gulkledte var flinke til å få mange mann på rett side, og det ble svært trangt for AaFK.

men AaFK— presset ga til slutt uttelling. Thomas Martinussen, som kom inn for en skadet Andreas Nordvik, fant Fredrik Carlsen alene på høyresiden. Han la ut til James. Denne gangen satt finsiktet bedre, og han hamret inn 2-1-ledelse i nettaket.

Nok en gang klarte Lillestrøm å øke tempoet etter scoring imot, og presset AaFK omtrent helt inn i eget mål. Men denne gangen uten å kvittere med utligning.

Abderrazaq Hamed-Allah var nær ved å gi AaFK 3-1 i denne perioden, men Udjus var fint nede og reddet skuddet fra 18 meter.

Enda nærmere var marokkaneren i det klokken bikket 45 minutter. Han ble spilt fri av Fredrik Ulvestad, rundet Udjus men satte avslutningen i stanga.

Ballen føk ut på 17 meter, der Ulvestad kontrollert satte inn returen.

Dermed endte omgangen med 3-1 til AaFK. I sum en høyst fortjent ledelse.

AaFK fortsatte å kjøre kampen etter sidebytte. Presisjonen var ikke helt på topp, men laget klarte likevel å spille seg til noen gode sjanser i åpningen av omgangen. Men presisjonen tok seg opp.

AaFK økte fullt fortjent ledelsen i det 59. minutt. James flikket til en Ulvesatd på løp langs høyresiden. Han la hardt og flatt inn mot fremste stople, der Carlsen gjorde et godt løp og styrte ballen fint forbi Udjus.

Mange har begynt å tvile på om Abderrazaq Hamed-Allah er den storscoreren som AaFK mener å ha kjøpt. Skeptikerne fikk sine svar.

5-1 kom på straffe. Hamed-Allah diskuterte seg frem til å få ta den selv, etter at han ble lagt ned av Udjus.

Martinussen hadde muligheten til å score sitt første eliteseriemål i det 73. minutt, da han stod helt alene på åtte meter etter frispark fra Barrantes. Men skuddet ble for løst, og Udjus reddet.

Hva så med Lillestrøm i denne perioden? De var bare på sporadiske visitter på AaFKs banehalvdel. Og de klarte ikke å true AaFK-målet.

AaFK hadde på sin side enda mer å by på. Barrantes taklet til seg ballen på LSKs banehalvdel. Stakk perfekt igjennom til Hamed-Allah. Han satte inn 6-1 i Udjus lengste hjørne fra spiss vinkel.

Og så var det tid for Hamed-Allah igjen. Innbytter Christian Myklebust la hardt inn fra høyre kant, og på fremste stolpe dukket marokkaneren opp og hamret inn 7-1!

Og mer enn 7-1 ble det ikke. Men i sum var det egentlig ikke et mål for lite for de oransje. For stort sett hele andre omgang foregikk på Lilelstrøms banehalvdel.

Dermed er AaFK igjen oppe på medaljeplass på tabellen. Mens Lillestrøm på sin side må bruke dagene frem mot 16. mai og kampen mot Sandnes Ulf svært, svært godt.