STAVANGER (Aftenbladet): — Hvis klubben ønsker en løsning, så finner vi nok en løsning. Jeg er ikke vanskelig, sier Thioune til Aftenbladet.

Etter mye turbulens i 2013 og en svak 2014-sesong, har senegaleseren slått tilbake i år. På et lag som ligger på 3.-plass og skal spille semifinale i cupen, har Thioune vært regelmessig å finne i startelleveren. Om han blir en del av Viking-laget neste sesong er fortsatt usikkert. Kontrakten går ut etter sesongslutt og Viking har foreløpig ikke tilbudt ham en forlengelse. Dermed er han i samme båt som Vidar Nisja. Også han på utgående kontrakt, men med ingen tilbud om forlengelse.

— Alt dette avhenger av økonomi. Har vi penger til å forsterke alle lagdelene vil vi ende opp med for mange spillere om vi beholder dem. Hvis det er dårlig med penger, må vi prioritere hvor vi bruker dem. Ny spiss må vi ha på plass. I tillegg må vi nok hente en ny midtstopper. Da har vi kanskje ikke råd til å hente en dyr midtbanespiller og da er det smart å beholde dem vi har, både sportslig og økonomisk sett. Jeg synes de er gode spillere, men vi må snart få klarlagt hva vi har å bruke neste år, slik at vi får gitt disse spillerne et svar, sier Jonevret.

Må ned i lønn

Viking har det siste året kuttet kraftig i kostnadene. Noen også Kjell Jonevret fikk merke da han skulle signere ny kontrakt. Makhtar Thioune er en av de siste spillerne som er på en kontrakter som ble skrevet i de "gode" tidene. Grunnlønnen hans er ikke ekstremt mye høyere enn det mange av de andre Viking-spillerne har, men midtbanespilleren har en bonusordning som gjør ham til en av klubbens best betalte spillere.

Skal han bli værende må han nok belage seg på å gå ned i lønn.

— Penger er ikke så viktig for meg. Familien min trives utrolig godt her og det spiller selvfølgelig en rolle. I tillegg er det viktig at jeg trives med fotballen. Det har jeg gjort hele denne sesongen. Stavanger fortjener å ha et lag med spillere som er her fordi de har hjerte for klubben, sier Thioune.

Han innrømmer at de siste sesongene har vært turbulente. Flere uheldige episoder gjorde at Thioune stjal oppmerksomheten for annet enn fotballspillingen. I tillegg havnet han på kant med tidligere klubbdirektør Arne Larsen Økland.

— Det har vært masse trøbbel og det var ikke noe kjekt da det sto på med Økland. Nå fokuserer jeg bare på å levere bra for laget og byen. Det er mye kjekkere å være Viking-spiller i år og jeg vil veldig gjerne vinne noe med klubben, sier Thioune.

Starter mot Sandefjord

Lørdag starter Thioune sin 14. seriekamp denne sesongen. Mot Sandefjord får han en viktig jobb med å åpne opp et motstanderlag som nok kommer til å legge seg lavt i banen på Viking stadion.

— Thioune er en spiller som er litt annerledes enn de vi allerede har. Derfor vil jeg gjerne beholde ham. Spillestilen hans bringer med seg både positive og negative sider, men han har potensial til å åpne opp motstanderen. Det håper jeg vi får se mot Sandefjord, sier Jonevret.

Viking-treneren gjør trolig to forandringer på laget som tapte 0-1 mot Odd. Kaptein Indridi Sigurdsson soner karantene og erstattes av Anthony Soares i midtforsvaret. På midtbanen må trolig Steinthor Thorsteinsson vike plass for Zymer Bytyqi. Iven Austbø er friskmeldt etter smellen han fikk mot Odd og vokter målet. Vidar Nisja sliter med stiv nakke og er usikker.

Forventet Viking-lag (4-4-2): Iven Austbø - André Danielsen, Anthony Soares, Karol Mets, Kristoffer Haugen - Zymer Bytyqi, Joackim Jørgensen, Makhtar Thioune, Samuel Adegbenro - Jon Dadi Bödvarsson, Suleiman Abdullahi.