Sander Sagosen måtte hinke av banen da han ble skadet i leggen mot slutten av håndballherrenes VM-kvalikkamp mot Østerrike lørdag.

Landslagsledelsen fryktet først det verste for den unge trønderen etter tomålstapet, men det viste seg raskt at skaden ikke var alvorlig.

— Det var ingen ting av det vi fryktet. Det er kun Plantaris-senen som er røket, og det er en liten sene i leggen som ikke er så viktig. Nå er vi optimistiske og håper Sander blir spilleklar til lørdag. Vi har ingen garanti, men en slik skade tar det fra noen dager til en uke å lege. Vi håper at han kan trene onsdag eller torsdag. Da kan det bli spill lørdag, sa landslagslege Thomas Torgalsen til TV 2 søndag.

Spiller lørdag

Nå sier Sagosen selv til adressa.no at alt kjennes fint.

— Jeg har fått trent litt rehabilitering og litt fysisk, og skal prøve meg litt på håndball i dag.

— Du friskmelder deg selv?

— Ja, det vil jeg gjøre. Det er aldri noen garanti, men akkurat nå kjennes det bra ut, og det er stor sannsynlighet for at jeg spiller på lørdag.

Skal ha billett til Qatar

Da er det nemlig returoppgjør mot Østerrike i Sotra Arena, og Norge må hente opp 26-28-tapet fra Wien for å ta seg til VM i Qatar januar 2015. — Det blir knalltøft. Østerrike kommer med to i sekken, og vil gjøre sitt. Men vi skal stå igjen med flybillett til Qatar til slutt, sier Sagosen.