CANMORE (adressa.no): Det opplyser landslagets pressesjef Gro Eide.

— Kroppen er ikke i form, og da er det ikke noe poeng i å gå skirenn, sier Tønseth i en melding fra skiforbundet.

Kraftløs

Byåsen-løperen gikk inn til en svært skuffende 46. plass på fredagens 15-kilometer. Til Adresseavisen uttalte han etter rennet at han var usikker på om han kom til å gå den avsluttende jaktstarten lørdag kveld.

— Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg var så kraftløs at jeg blir imponert hvis jeg kommer meg til start i morgen, uttalte han.

På grunn av ryggproblemer ga Niklas Dyrhaug seg før fredagens etappe. Kveldens tour-avslutning blir en kamp mellom russeren Sergej Ustiugov, Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby.

Northug tror på seier

Northug starter 32 sekunder bak Ustiugov, mens Sundby går ut sju sekunder bak Northug. Både Sundby og landslagssjef Vidar Løfshus er skeptiske med tanke på norsk sammenlagtseier. Northug er mer positiv.

— Nå ser jeg veldig positivt på det. Jeg kommer til å se Ustiugov på jaktstarten. Han har fått seg en liten trøkk i dag. Det koster å gå et slikt løp. Nå kan alt skje, uttalte Northug til Adresseavisen etter fredagens etappe.

— Det handler om å klemme ut det siste i morgen, men samtidig være fornuftig på førsterunden. Det er på slutten det skiller, legger han til.