Kristoffer Larsen er blitt 24 år, han nærmer seg det mange regner som en fotballspillers beste alder. 24-åringer er som regel ikke fornøyde med å sitte på benken der de er, 24-åringer vil spille, prege lag og helst være på vei opp et karrieretrinn.

Derfor vedgår Branns ballkunstner at det var litt tungt, da trener Lars Arne Nilsen omtalte ham som en mulig joker og superreserve i media.

— Ikke det du vil høre

— Det er jo ikke det du vil høre. Jeg må bare motbevise ham, og vise at jeg både kan og vil starte. Det skal jeg kjempe om når jeg er hundre prosent «fit», sier Larsen.

Da Nilsen kom med vurderingen, var Larsen langt unna å bli skadefri nok til å kunne trene med laget.

Nå er han ikke lenger plaget av strekkskaden som har holdt ham ute i 12 uker, det lengste oppholdet Larsen har hatt.

— Det er langt mer enn hva som er vanlig for denne typen skader, sier klubblege Arne Instebø.

Medisinmannen forklarer at avrivningen på baksiden av låret kom etter en langsom bevegelse, i motsetning til strekker flest, som følger etter eksplosive bevegelser.

— Skaden Kristoffer har hatt, er veldig vanlig for ballettdansere. Det er en sjelden fotballskade, sier Instebø.

Lars Arne Nilsen sier nå at Larsen har sett "veldig god ut" på trening.

— Han har holdt motet oppe og trent veldig hardt i den vanskelige skadeperioden, sier Nilsen.

- Så verre ut enn det var

Mot Rubin Kazan i La Manga onsdag, kom Larsen inn på slutten. Etter syv og en halv ukes sesongoppkjøring, kunne Askøy-mannen endelig få noen minutter i kamp. Det var uvant, men en god følelse, sier Larsen.

— Jeg har gått glipp av mye trening, og det var litt tøft å henge etter. Nå er det veldig deilig å være med igjen.

Et bilde Brann la ut i sosiale medier, viste Larsen med en metallskinne langs hele foten.

— Det så verre ut enn det var. Men jeg har gått glipp av mye trening, og det har vært litt tøft å henge etter de andre. Derfor er det veldig deilig å være med igjen, sier Larsen.

Målet hans er å være hundre prosent i form når serien begynner. Dit skal han komme gjennom en forsiktig opptrappingsplan. Han vil ikke få 90 minutter mot Haugesund søndag, for å si det slik.

— Det jeg mangler mest på, er det fotballfysiske. Når jeg har trent alene, har det vært mye uten ball. Jeg må bli vant til kampsituasjoner igjen, sier Larsen.

Fremover skal det medisinske apparatet holde ham i ørene, for å hindre tilbakefall.

— Det er ekstremt viktig. For å få det til må vi være tålmodige og ha en intens kommunikasjon mellom oss og trenerapparatet, sier lege Instebø.