— Det kan godt hende den best kvalifiserte kommer fra et helt annet fagfelt, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen.

Steffen Kjærgaard takker ved årsskiftet av som sportssjef i Norges Cykleforbund (NCF). Han har hatt stillingen i seks år. På jakt etter hans etterfølger velger Norges Cykleforbund å lyse ut stillingen.

- Folk innenfor vårt eget miljø har jovisst om dette en god stund, og vi har allerede flere gode kandidater på blokken. Men vi ønsker å utvide vår horisont. Derfor går vi denne uke ut med en annonse på våre egne nettsider, på sidene til Norges Idrettsforbund, og så vurderer vi om vi skal gå enda bredere, forteller sykkelpresidenten.

Omorganisering

Steffen Kjærgaard hadde det sportslige ansvaret for alle grenene i NCF, men nå gjøres en total omorganisering der sportssjefen skal jobbe sammen med en assistent og fire landslagssjefer. Det kommer til å bli egne landslagssjefer for landevei herrer, terreng, BMX og én for dame/bane/para-sykling.

- Sportssjefen får et mer organisatorisk ansvar i fremtiden. Vedkommende skal også jobbe tett sammen med Olympiatoppen, forteller Tiedemann Hansen.

Norges Cykleforbund har de siste årene hatt en rivende utvikling i aktivitet og medlemsmasse.

På elitenivå har Norge de siste årene hatt to verdensmestere (landevei og BMX) og en europamester (terreng). Sist helg gikk både Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Alexander Kristoff helt til topps i store internasjonale ritt.

Omorganiseringen gjøres blant annet for fortsatt vekst og økt profesjonalisering av sykkelsporten i Norge.