Barcelona — Atlético Madrid 1-1

Snakk om triumf! Gråtende stjerner forlot banen med skader og Barcelona tok ledelsen. Da slo Atlético Madrid tilbake og vant klubbens første seriegull på 18 år.

Gråt av skuffelse ble snudd til gledestårer da seriegullet var sikret. Spillerne kastet trener Simeone til værs. Argentineren ble båret på gullstol på Camp Nou. Dette var hans triumf, det var hans mesterverk, for det var ikke få som sa det var umulig å lede Atlético til seriegull med en fjerdedel av budsjettet til Barcelona og Real Madrid.

— Det er helt fantastisk, det finnes ikke ord, jublet sjefen.

I seiersrusen hyllet han klubblegenden Luis Aragones, som døde i vinter.

— Jeg er sikker på at Luis var med og hjalp oss med å forsvare i den andre omgangen.

"Kun hardt arbeid"

Simeones tapre og oppofrende Atlético-lag har sjarmert på sin helt spesielle måte gjennom hele sesongen.

Ikke fordi de spiller vakker fotball, for det er mer vilje enn finesse over "det andre laget i Madrid".

Men Atlético har gått rett i strupen på gigantene, de med mest penger. De har slått nedenfra, noe de har lykkes særdeles godt med, og det går rett hjem hos den nøytrale.

— Dette er en av de viktigste dagene i Atlético Madrids historie. Hva som ligger bak tittelen? Hardt arbeid, kun hardt arbeid, konstaterte Simeone lørdag kveld.

De har vært i førersetet gjennom nesten hele sesongen i La Liga.

Og gjennomført en utrolig sesong i Champions League, som førte dem helt til kommende lørdags finale i Lisboa.

Hadde Simeone fått spørsmålet i august, om han ville takket ja til annenplass i serien og plass i Champions League-finalen, ville svaret med 100 prosent sikkerhet vært ja.

Men etter sesongen de har gjennomført, ville to tapte titler i løpet av to lørdager vært en enorm nedtur.

Stjernene skadet

Og da lagene gikk til pause på Camp Nou var det nok en og annen Atlético-supporter som undret på om alt ville rakne på oppløpssiden.

Spydspissen og kraftpakken Diego Costa måtte gi seg med skade etter 14 minutter. Ute av seriefinalen, svært tvilsom til Champions League-finalen, og kanskje ville også VM ryke? Tårene trillet – og det var lett å skjønne hvorfor.

Snaut ti minutter senere måtte en ny nøkkelspiller, Arda Turan, forlate banen. Også han måtte trøstes av lagkameratene.

Alt gikk galt for Atlético mot et Barcelona-lag som ikke fungerte. Men et tamt vertskap fikk hjelp av en strålende enkeltprestasjon.

Fra veldig skrå vinkel, fra en posisjon der det er mildt sagt vrient å score, knallet Alexis Sánchez i vinkelen. Det kom ut av intet. Men det var svært vakkert – og med ledelsen i kampen var også Barcelona på tabelltopp med en time igjen å spille av sesongen.

Slo tilbake

Én ting har denne La Liga-sesongen lært oss. Undervurder aldri Atlético Madrid. Det er ikke få eksperter som har spådd at Simeones lag ville sprekke.

Men de fandenivoldske Atlético-laget har slått tilbake. Gang på gang.

De måtte ha scoring på Camp Nou, de sto høyt og de fikk betalt.

Fire minutter ut i annen omgang ble seriemesteren kåret da Diego Godín kontant headet et hjørnespark i mål.

Annulleringen av Lionel Messis mål noen minutter senere var av det tvilsomme slaget. Men katalanerne hadde likevel lite å svare med mot et kompakt Atlético-forsvar.

For første gang siden 1996 var Atlético Madrid seriemester. Spillerne gråt av glede, laglederne kastet seg rundt hverandre, og Diego Simeone måtte ha et minutt for seg selv på benken etter at mesterverket var fullført. Med et lurt smil rundt munnen, naturligvis.

Rørende var også Barcelona-supporternes hyllest. De var i klart flertall på tribunen – det var 99.000 mot knapt 500. Men hjemmesupporterne reiste seg fra stolsetene og applauderte de nye kongene av spansk klubbfotball.

For første gang på 10 år var det et annet lag enn Barcelona og Real Madrid som vant serien.

De ti siste vinnerne av spansk 1. divisjon

  • 2013/14: Atlético Madrid

  • 2012/13: FC Barcelona

  • 2011/12: Real Madrid

  • 2010/11: Barcelona

  • 2009/10: Barcelona

  • 2008/09: Barcelona

  • 2007/08: Real Madrid

  • 2006/07: Real Madrid

  • 2005/06: Barcelona

  • 2004/05: Barcelona

  • 2003/04: Valencia

SPORTSDØGNET