— Styret i Cardiff City har i dag løst Malky Mackay fra hans plikter. En ny hovedtrener vil bli ansatt og presentert etter hvert, skriver den walisiske klubben på sitt nettsted.

SkyBet hadde fredag ettermiddag lave 1,57 i odds på Solskjær som neste fast ansatte Cardiff-manager, med Sven-Göran Eriksson (6,0) og Yilmaz Vural (7,0) som de neste på listen.

Så kan man spørre seg om Solskjær kommer til å være interessert i å overta en klubb med en så uforutsigbar eier som Vincent Tan, som ifølge engelske aviser blant annet synes Cardiff under Mackay har skutt for lite fra egen halvdel og dessuten er skuffet over få scoringer fra sidebackene og keeper!

Mackays framtid i Cardiff har lenge vært uviss. Han har vært på kant med klubbens kontroversielle eier Vincent Tan, som i en epost nylig ga 51-åringen beskjed om å «si opp eller bli sparket».

Rett før jul kom kontrabeskjeden om at Mackay ville beholde jobben i «overskuelig framtid». Det var ventet at Mackay skulle i skjebnemøte med Tan lørdag, men den malaysiske forretningsmannen ville åpenbart ikke vente så lenge. Dagen etter 0-3-tapet for Southampton fikk Mackay sparken.

Skittentøy

Tan begrunnet det i en uttalelse med at Mackay drev offentlig skittentøyvask ved å fortelle om konfliktene i klubben.

— Altfor mye av klubbens skittentøy er blitt vist fram for offentligheten, men jeg understreker at det ikke var jeg som gjorde det, sa Tan.

Tan har gjort en rekke merkelige grep som Cardiff-eier. Siden han kjøpte klubben i 2012 har han byttet ut den blå hjemmedrakten klubben brukte i over 100 år med rød drakt.

Nylig kjøpte han den bosniske klubben FK Sarajevo, og klubben skal ha et samarbeid med Cardiff.

Uten erfaring

Han sparket også sjefsspeider Iain Moody, beskrevet som Mackays høyre hånd i klubben, og erstattet ham med sønnens 23 år gamle kamerat Alisher Apsaljamov, til tross for at han ikke hadde noen relevant erfaring. Apsaljamov måtte riktignok forlate klubben etter kort tid på grunn av manglende arbeidstillatelse i Storbritannia.

Mackay er den fjerde Premier League-manageren som får sparken i desember etter Martin Jol (Fulham), Steve Clarke (West Brom) og André Villas-Boas (Tottenham).

Cardiff møter Sunderland på hjemmebane lørdag. Da ledes laget av David Kerslake og Joe McBride, som har vært henholdsvis Mackays assistent og førstelagstrener.

(©NTB)