Erik Hoftun & co har en avtale med klubben om at en tredjedel av overskuddet skal fordeles mellom spillerne. I spillergruppen er andelen fordelt på tre nivå; full pott for deltagelse i kampen, 50% til de som blir sittende på benken og 5 % til de øvrige i A-stallen, men som ikke er i troppen.

For Rosenborg vil mesterliga-inntektene ligge på rundt 80 millioner kroner. Når baneleien på åtte-ti millioner er trukket fra, står klubben igjen med drøyt 70 millioner. Det er av disse pengene spillere, trenere og støtteapparat får en tredjedel, 22-23 millioner kroner. Og av disse pengene har spillerne om lag 17 millioner kroner til fordeling.

De to største inntektspostene er kvalifiseringspremien, ca 27 millioner, og tv-rettighetene, drøyt 20 millioner. I tillegg kommer 1,2 millioner for hver av de tre uavgjort-kampene. Blir det seier mot Lyon, gir det en økonomisk gevinst på 2,5 millioner.

Totalt vil Rosenborg havne på i nærheten av 60 millioner kroner i bruttoinntekt fra Mesterligaen denne sesongen. Beløpet er noenlunde likt forrige sesongs mesterliga.

Rosenborg ligger for øvrig på 18. plass på inntektstoppen i Mesterligaen gjennom alle tider. Før denne sesongen hadde RBK tjent drøyt 300 millioner kroner.

24-25 millioner kroner av denne sesongens inntekter kommer fra billettsalg, altså på fire kamper — kvalifiseringskampen mot Brøndby er medregnet. For å sette det i perspektiv, så er inntektene fra billettsalget i eliteserien i år, 13 kamper, ca 18 millioner.

PS . For seriegullet får rosenborgspillerne også en pen påskjønnelse fra sin arbeidsgiver; 2,5 millioner kroner til fordeling.