LA MANGA (iTromsø): Den tidligere TIL- og Brann-treneren har vært ute av fotballen siden august 2015 da han ble avsatt som trener i Tromsø.

Tromsøværingen er nå en av flere kandidater som nevnes til den ledige jobben som svenske Lars Lagerbäcks høyre hånd.

I VG onsdag ble flere navn dratt opp. Blant disse Per Joar Hansen, Leif Gunnar Smerud, Brede Hangeland, Kjetil Rekdal og Tom Nordlie. Men også Steinar Nilsen.

– Assistenttroller og ting som kan være tilknyttet fotballen har jeg sagt kan være aktuelt. Slikt kan jeg aldri avvise i forhold til framtiden, svarer Nilsen på spørsmål om jobben som landslagsassistent.

Han har siden han forsvant ut av TIL ikke lagt skjul på at en retur til fotballen kan skje en eller annen gang. Og lar seg smigre av spekulasjonene.

– Å bli nevnt rundt alt som har med A-landslag å gjøre er et kompliment, fastslår Nilsen til iTromsø.

foto
Lars Lagerbäck er Norges landslagssjef. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Beste signeringen Norge kunne fått

Per i dag er han dog godt etablert i Tromsø i sin sivile jobb som administrerende direktør i Tromsø Taxi.

– Det som er helt sikkert for øyeblikket er at jeg har en jobb og bedrift jeg stortrives i. Det skal veldig mye til for at jeg bytter beite nå, sier Nilsen.

Da Lagerbäck fikk jobben onsdag 1. februar, var tilfeldigvis Nilsen sammen med den forrige landslagssjefen - Per-Mathias Høgmo.

– Da jeg fikk høre det, var jeg samme dag i middag med Per-Mathias i Tromsø. Og han sa det samme som meg. Lars er et spennende og godt navn. Jeg mener at det er den beste signeringen Norge kunne fått, sier Nilsen til iTromsø.

– Kun Ståle Solbakken i FC København eller Henning Berg i Videoton hadde vært tilsvarende bra. Dette var ei overraskende god signering jeg ikke trodde var mulig fordi jeg trodde Lars hadde takket for seg. Og at Lars var mer klar for en rådgivende rolle i Sverige, sier Nilsen.

foto
VG-kommentator Knut Espen Svegaarden. Foto: Anders Hoven, Digitalsport

Landslagskommentator i VG, Knut Espen Svegaarden, er for tiden på La Manga for å følge blant annet TIL. Han sier følgende om assistenttrenerjobben.

– Den jobben har sjelden vært så viktig, men kanskje er det annerledes nå siden den som ansettes potensielt skal være en etterfølger etter Lagerbäck, sier Svegaarden til iTromsø.

Mener ingen skiller seg ut

Om Nilsens kandidatur vet han lite.

– Steinar er en bra fyr og har gjort gode jobber, men har vært ute av gamet en stund. Da går man fort i glemmeboka, og må på et punkt velge om man skal tilbake i rampelyset, sier Svegaarden, som personlig har hørt sterke rykter om Per-Joar Hansen.

– Brede Hangeland er også en joker, men det kan være for tidlig for han i en slik jobb. Faktum er at ingen skiller seg ut, så det er helt åpent. Jeg er mest opptatt av at vedkommende er et trenertalent, sier Svegaarden.

Hvem som får jobben offentliggjøres trolig i løpet av neste uke.