Selv om Brann ikke tapte, må møtet mot Hønefoss karakteriseres som en ny skuffende kamp.

Ja, kanskje var dette den aller svakeste kampen som Brann har spilt i år. Hønefoss, som altså ligger på sisteplass og etter all sannsynlighet kommer til å være et 1. divisjon neste år, rundspilte Brann til tider.

At Brann i det hele tatt fikk med seg poeng skyldes på den ene siden lite målfarlige Hønefoss-spisser, på den andre siden strålende keeperspill av unge Jørgen Mohus.

Har gitt opp

Men en dårlig kamp på Stadion kan vi leve med. Det vi imidlertid ikke kan leve med er tillitskrisen det er mellom klubb og supportere. Den er alvorlig. De aller fleste av Hordalands 500.000 innbyggere gir en god dag i hva Brann foretar seg. Fotballinteresserte vestlendinger har på kort tid gitt Brann opp.

Likegyldigheten har bredt seg som en tornado.

Det er nesten ingen igjen av det store publikummet som Brann eide for seks år siden. I dag var det offisielt 9348 mennesker til stede. Det reelle tallet var langt lavere. Jeg vil tippe cirka 4000. Det har gått jevnt og trutt nedover med Brann-interessen, men den store tillitskrisen oppsto da Brann forlenget kontrakten til Rune Skarsfjord midt i en svak periode. Tidspunktet for forlengelsen var så til de grader umusikalsk og uforståelig.

Tillitskrisen rammer alle

Da det i tillegg ble kjent at Trond Mohn hadde lagt føringer for forlengelsen, følte mange supportere seg trakket på. De fikk aldri lov til å delta i prosessen, og de fikk aldri lov til å påvirke. Styret i Brann lyttet ikke til folkets røst.

Mye har vært sagt og skrevet om den saken, men konsekvensene av den ser vi nå. Brann har blitt rikere på penger, men de har blitt fattigere på engasjerte og lidenskapelige supportere, det som en gang i tiden skilte Brann fra alle andre eliteserielag.

Denne tillitskrisen ser ut til å ramme hele klubben, også spillerne. De spiller med lav selvtillit og høye skuldre. Det er bare trist å se på.