Vard Haugesund — Viking 0-3 (0-0)

HAUGESUND (Aftenbladet): Alle målene kom i andre omgang, og da hadde Viking koplet grepet på kampen. Vard misbrukte nemlig sin mulighet til å ta ledelsen, da Viking avverget på streken like før pause.

Den første omgangen bød ikke på den store underholdningen, og Viking slet med å spille seg til åpne sjanser mot et kompakt Vard-lag. Nærmest var Joackim Jørgensen, på en avslutning som via et Vard-bein traff tverrliggeren bak en utspilt Thomas Kinn i Vard-målet.

Hjemmelaget hadde sin beste mulighet minuttet før pause, etter en kanonade mot Viking-målet. Her fikk Michael Haukås blokkert nesten på målstreken. Der ante Vard en sensasjon og en vitamininnsprøytning like før hvilen.

-Vi klarte ikke å holde stor nok fart på ballen, og hadde ikke nok folk i boksen til å ta imot innleggene, sa kaptein André Danielsen ved halvtid. Han sto over oppgjøret etter et hardt kampprogram.

Viking åpnet andre omgang med en stor sjanse. Samuel Adegbenro spilte Patrick Pedersen gjennom, og dansken fikk pirket ballen forbi et utrusende Thomas Kinn i Vard-målet, men den trillet utenfor den høyre stolpen.

Patrick Pedersen (t.h.) scorer 2-0 målet i 2. rundekampen i NM-cupen i fotball mellom Vard Haugesund og Viking på Haugesund stadion.

Så kom omsider scoringen fem minutter senere. Viking fikk et frispark på venstresiden, som Vard protesterte heftig mot. Det ble slått inn i feltet, og etter et par hodedueller fikk Zymer Bytyqi dyttet ballen ut til Mathias Bringaker. Omtrent fra straffemerket plasserte Jørpeland-gutten sikkert i mål, nede ved stolpen.Like etter ble Bringaker byttet ut, og inn kom Samuel Abdullahi. Da fant danske Patrick Pedersen tiden moden til å presentere seg. Han fikk ballen midt på Vards banehalvdel, satte fart og alene med Thomas Kinn gjorde han ingen feil. 2-0 til Viking.

En periode etter scoringene slapp Viking seg litt ned, og mer skulle ikke til for at hjemmelaget yppet seg med to skuddforsøk som strøk like utenfor stolpen til Pål Vestly Heigre, men Viking slapp med skrekken.

I stedet økte de mørkeblå til 3-0, da en umarkert Samuel Adegbenro kunne heade Kristoffer Haugens innlegg fra venstre i nettet fra kort hold. Og Vards forsøk på å pynte på resultatet like etterpå reddet pål Vestly Heigre.