MOLDE: – Jeg husker at jeg sto over mot Haugesund i 2012. Etter det har jeg vært tilgjengelig i samtlige kamper. Jeg har hatt noen karantener og blitt hvilt et par ganger, men jeg har aldri vært skadet, sier Linnes.

Direkte kl. 18:Molde-Aalesund

132 obligatoriske kamper har gått siden Haugesund i 2. serierunde 2012. I tillegg har Molde spilt flere titalls treningskamper i samme periode.

– Jeg har sluppet unna det som er av både småskader og store smeller. Jeg har vært heldig, sier Linnes, som også har spilt en rekke kamper for ulike landslag.

Tåler alt

23-åringen tror det er flere grunner til at han tåler hardkjøret bedre enn de fleste andre spillerne i Tippeligaen.

– Det finnes ulike skader. Korsbånd og akilles er sånt som kan skje i en duell, det får du ikke gjort så mye med. Men andre typer skader som du kan dra på deg over tid, tror jeg du kan gjøre noe med. Det handler om å lytte til kroppen og ta vare på seg sjøl.

– Har du alltid vært skadefri, er det noe genetisk her også?

– Det har alltid gått bra. Jeg er liten og lett, så belastningen er kanskje ikke like stor som for større og tyngre spillere. Jeg har kjappe føtter og hopper unna de tøffeste taklingene. At jeg har en kropp som restituerer raskt er også en faktor, tror Linnes.

– Har du merket forskjell etter overgangen til kunstgress?

– Nei. Andre på laget har gjort det, men jeg kjenner ikke noe mer belastning verken i hofteledd eller kneledd. Jeg var også litt vant til kunstgress fra før, etter to sesonger i Kongsvinger.

Drømmekamp. Venstrebacken spilte ikke treningskampen mot Aalesund, fordi landskampen borte mot Kroatia gikk bare to dager før generalprøven.

I fjorårets hjemmekamp mot de oransje spilte Linnes sitt livs beste kamp, da Molde vant 5–0. – Ja, den skiller seg litt ut fra alle andre kamper, Det var en dag der alt stemte og det bare gikk min vei. Jeg fikk den første scoringa, og så var det bare å kjøre på. Mattias (Moström) var god i den kampen og vi hadde et meget bra samspill. Det er en kamp jeg kommer til å huske lang tid.

– Hva tror du om Aalesund i år, er laget svakere enn i fjor?

– Det er vanskelig å si såpass tidlig i sesongen, men jeg skal være ærlig nok til å si at jeg ikke har blitt imponert av dem så langt. Jeg føler vi er i veldig god form, så sjansene våre bør og skal være gode i kampen på søndag.

Sa nei til 40 millioner

I januar kunne Linnes gått til tyrkiske Benfica og tjent opp mot 40 millioner kroner de fire neste årene. Men han sa nei.

– Det kokte litt rundt ørene på meg en periode og det var mye fram og tilbake. Men til slutt var det en grei avgjørelse å ta. Jeg hadde rett og slett mest lyst til å være her. Da så jeg ikke poenget med å reise dit.

– Når tok du den endelige avgjørelsen?

– Det var midt i januar. Da fikk jeg et ultimatum fra Besiktas. De hadde jobbet med meg lenge og hadde gitt meg flere muligheter til å signere. De måtte ha et svar, og jeg takket nei.

– Du kunne gått til Besiktas allerede i august i fjor?

– Ja, men da var det like mye Molde-ledelsen som holdt igjen,

– Kunne du tjent så mye penger som det blir påstått? Ti millioner kroner netto i året?

– Jeg kom ikke så langt at jeg fikk et tilbud på bordet, men de summene jeg hørte var i det sjiktet. Det kunne sikkert fristet mange, men i min situasjon var det et eller annet som sa at jeg skulle være her en stund til.

– Skal ut av Molde. Tor Ole Skullerud er en av de som er mest glad for at Linnes ble i Molde.

– Martin løper alltid i nitti minutter og er en svært viktig mann for laget og den måten vi spiller fotball på. Han hadde en veldig, veldig fin utvikling i 2014, og han har fortsatt mye i seg. Det er et tidsspørsmål før Martin skal ut av Molde. Han er moden for det, sier MFK-treneren.