Molde -Byåsen 23-34 (7-16)

Marie Henriksen, Byåsens playmaker og kaptein, må undersøke høyrekneet sitt etter en vridning i andreomgangen mot Molde onsdag kveld. Å se kapteinen sin med ispose på kneet la en demper på gleden som Byåsen-trener Claus Mogensen følte etter å ha slått Molde enkelt 34-23 på bortebane.

— Hun har fått en vridning i sitt dårlige kne. Det er betenkelig når Marie kjenner noe i kneet med sin skadehistorikk, så jeg frykter det verste, sier Mogensen til adressa.no.

Til undersøkelse torsdag

Til bortekampene har Byåsen ikke med egen fysioterapeut, men får hjelp av hjemmelagets medisinske ressurser. Henriksen, som har vært igjennom to korsbåndsoperasjoner i sitt høyre kne, fikk rask behandling på sidelinja mot Molde. Med is og kompresjon på skadestedet, skal hun ifølge Mogensen være ivaretatt. Hun gikk for egen maskin ut av hallen, klar for en busstur på over fire timer hjem til Trondheim og undersøkelse av kneet torsdag.

— Det er ikke mer å gjøre nå. Vi håper å få en rask scanning av kneet hennes, og hun skal undersøkes på Toppidrettssenteret i Granåsen, sier Mogensen.

Denne kneundersøkelsen blir den Maries andre på kun kort tid. Da hun var på samling med rekruttlandslaget før påske, måtte hun også undersøkes.

— Men hun har ikke spilt med smerter og har testet fint siden den samlingen, sier han.

Ny, solid kamp

Mot Molde spilte Marie Henriksen igjen en solid kamp, før den uheldige situasjonen inntraff etter drøyt halvspilt 2. omgang. Det var topp mot bunn i eliteserien som møttes, og sølvjagede Byåsen ga vertene en leksjon i godt forsvarsspill de første 30 minuttene av kampen. Hjemmelaget maktet kun å score sju mål de første 30 minuttene.

Fant store rom

Med forsvaret i boks, var det bare for Byåsen å sette fart i ankomsten og utnytte Moldes svake avslutninger og feilpasninger. Molde prøvde å skape problemer for Byåsen med en offensiv forsvarsvariant, men taktikken lyktes ikke, til det var Byåsen-spillerne alt for bevegelige og flinke til å finne rommene som åpnet seg bak de offensive spillerne i 4-2-formasjonen. Det ble ikke mye bedre da Molde la seg ned i et flatt forsvar. Uten riktig timing i duellene, fikk Byåsen god tid til å bygge opp det etablerte angrepet sitt.

Treffsikker Arntzen

Med et godt grep om kampen, lot Claus Mogensen mange spillere få tid på banen. Emilie Hegh Arntzen, Marie Henriksen og Silje Waade overlot plassene sine Maren Aardahl, Ida Hernes og Maria Hjertner. Trioen fortsatte å sette press på Molde, og Aardahl grep sjansen og viste fram potensialet sitt som skytter fra sin venstrebackposisjon med to fulltreffere. Til sammen tegnet seks Byåsen-spillere på scoringslista i førsteomgangen, Emilie Hegh Arntzen var den mest målfarlige med fem fulltreffere.

Tafatt start

Etter pause virket det som det kun var Molde som var mest interessert i å spille håndball i starten. Forsvarsspillet til Byåsen i alle fall ikke av det skremmende slaget. Molde lyktes med å score i 2.omgangens to første angrep og ga seg ikke med det. Tonje Haug Lerstad hadde erstattet Andrea Austmo Pedersen i Byåsen-målet, og hun måtte hente ytterligere seks baller fram fra nettet før hun fikk ta seg en pause på benken. Molde pyntet dermed på resultatet, men lå fortsatt seks mål bak gjestene som sørget for å holde trygg avstand gjennom god skyting fra distanse ved Waade og Hegh.

Henriksen med is

Da det var 15 minutter igjen av kampen, hadde Byåsen klart å heve intensiteten i forsvaret nok til å ta tilbake nimålsledelsen sin. De siste ti minuttene ble en rotete forestilling fra Byåsens side, og denne forestillingen måtte Marie Henriksen se fra benken med en ispose på høyrekneet sitt. Hun jublet for poengene sammen med lagvenninnene da dommerne blåste av oppgjøret, men nå må hun altså belage seg på noen timer i uvisshet når det gjelder konsekvensen av vridningen i det skadeforfulgte kneet.

Hør Adressa-sportens podkast her, der Ørn-profilene snakker om privilegiene herrelandslaget unner seg: