Lerkendal (adressa.no): I januar snakket Rosenborg om at de var godt trente og klar for å holde hele sesongen. Den siste måneden har trønderne hatt en dalende formkurve, to uker før cupfinalen.

— Det var en blytung kamp mot Lazio. Jeg var mye alene på topp og klarte ikke å holde på ballen. Det var vanskelig, men sånn er det i Europa, sier Alexander Søderlund.

Rogalendingen mente han selv og laget var altfor dårlig under torsdagens kamp.

— Jeg var svak i går og det var også resten av laget. Vi har vært litt sliten i det siste, det har ikke sprudlet veldig fra oss. Vi er mer sliten nå enn tidligere, fortsetter spissen.

Verken touchet eller kollektivet stemte for Rosenborg.

— Hele laget sviktet litt i går. Det var mye som ikke stemte. Vi slapp inn for lette mål og prestasjonen var middels over hele linjen, sier Søderlund.

Rosenborg har en cupfinale i vente og Alexander skal også spille kvallikkamper for landslaget.

— Vi må komme oss opp igjen til den formen vi hadde tidligere. Cupfinalen nærmer seg og vi ønsker også å komme ut av europagruppen med en seier i alle fall, fortsetter toppscoreren.

På det andre baklengsmålet ble Rosenborg tatt på senga. Laget var på vei fremover og ble tatt på en kontring.

— Vi var på vei i angrep. Ole Selnæs var litt uheldig og mistet ballen. Det er noe vi må lære av. Vi lå allerede under og måtte prøve å satse litt offensivt, avslutter Rosenborgs toppscorer.