DONN-VARD HAUGESUND 1-4

-Vi har innsett at vi ikke klarer oss. Det er avgjort med tanke på kampene vi har igjen, sier sportslig leder i Donn, Olav Hægeland, til Fædrelandsvennen lørdag kveld, etter 1-4-tapet mot Vard Haugesund på Kristiansand stadion.

Årets sesong går nå mot å bli en snarvisitt for laget de blåhvite, som rykket opp i siste serierunde i fjor etter et drama av de sjeldne.

-Det er kun teori at vi kan redde oss nå. Det ville vært ganske så rart om det skulle gå, med tanke på lagene vi har igjen.

Fikk du med deg dommen fra Donn-spiller Marius Nilsen tidligere i dag? — En katastrofe.

Tøft økonomisk i andre divisjon

Tapet gjorde at Donn er 5 poeng og 20 mål bak trygg plass med tre kamper igjen. De gjenstående kampene er mot tøffe motstandere: Arendal og serieleder Egersund borte, samt Vidar hjemme.

-Nå må vi bare jobbe mot ny sesong i tredje divisjon. Vi har lært mye av dette året i andre, sier Hægeland.

Her er Donn-trener Kjetil Ruthford Pedersen vitne til kollapsen mot Vard Haugesund. Neste år må han og medtrener Rolf Martin Skonhoft belage seg på ett hakk lavere nivå. Foto: Mats Myredal

Han mener ikke laget bør sette som mål å rykke rett opp igjen. Til det har han erfart at den økonomiske virkeligheten er for tøff i andre divisjon.-Jeg tror vikan ha godt av å etablere oss på øvre halvdel av tredje neste år, det tror jeg er et passe nivå for klubben, analyserer Hægeland.

Han var opptatt av å skryte av spillerne lørdag kveld, på tross av det sviende nederlaget og den dystre tabellsituasjonen.

-Ingen av guttene har fått lønn fra oss, så det er prisverdig den innsatsen de har lagt ned med fem treninger i uka.

-Gir ikke opp før det er umulig

En av de spillerne er Marius Nilsen. Han innser også at det blir tøft å holde klubben oppe, men er opptatt av å avslutte sterkt.

-Vi gir ikke opp før det er helt umulig, men kjemper til siste slutt med æren i behold. Men det er klart at det blir vanskelig, sier Nilsen.

Den markante midtstopperen, som også kan spille spiss, vil ikke si om han fortsetter ved et eventuelt nedrykk.

-Det er jo ikke sikkert at de vil ha meg engang, så det må vi bare se på etter sesongen.

-Det ser slutt ut

Donn-keeper Andreas Juvet Hoppestad var langt nede etter tapet. Poengdrømmen ble knust da han måtte se tre baller bak seg i løpet av seks minutter, etter blackout fra Donn-forsvaret.

-Nå ser det slutt ut. Vi har sluppet inn utrolig mye unødvendige mål denne sesongen, sier han.

Sisteskansen omtalte stemningen i garderoben etter kampen som "ikke akkurat strålende".

-Nå må vi bare spille med stolthet og vise at vi kan, selv om vi ligger der vi ligger.

-Vi er ikke dumme

Trener Rolf Martin Skonhoft mener laget ikke har vært gode nok i de avgjørende fasene av spillet.

-Rykker vi ned er det fordi vi er for dårlige i begge ender, men henger ofte med i banespillet, sier han.

Med syv tap på rad i bakspeilet, tror Skonhoft at laget må vinne de tre siste kampene for å klare seg.

-Men vi er ikke dum, selv om teorien er der. Dette blir vanskelig.

PS: Sjansene for at minst ett lag fra Kristiansand holder seg i andre divisjon steg likevel betraktelig lørdag ettermiddag. Fløy snudde fra 0-2 til 3-2 borte mot bunnkollega Eidsvold TF etter to scoringer av Henrik Andre Dahlum og en av Marius Andersen. Dermed er øyboerne tre poeng over streken.