— Jeg kommer ikke til å gjøre store endringer nå i innspurten. Vi mener vi har hatt stor fremgang i treningsarbeidet, selv om det ikke lyktes med det vi prøvde på mot Sandefjord. Jeg tror det blir enda vanskeligere om vi gjør markante endringer nå, sier Bård Borgersen til Fædrelandsvennen.

Han har tatt to poeng på sine fem kamper som Start-trener. Poenggjennomsnittet er dårligere enn forgjengeren Mons Ivar Mjelde, som riktignok tapte sine sju siste kamper som Start-trener.

De største endringene har foreløpig vært på treningsfeltet, der Start terper detaljer, både i det offensive og det defensive spillet, i større grad en tidligere. Men på banen ser Start ut som før Borgersen tok over, i en 4-4-1-1-formasjon med liten aggressivitet, presisjon, kraft og bevegelighet.

— Nå har jeg det helt grusomt. Vi virker helt paralyserte utpå banen der. Vi er så negative og tør ingenting. Det er helt håpløst. I dag er det vi som slår oss selv, sa Start-spiller Henrik Breimyr etter kampen.

Trenerspørsmålet lagt på is

Sandefjord var best i alt lørdag ettermiddag og Start-spillerne virket stresset fra avspark.

-Jeg er skuffet. Vi var urolige med ball og det ble for hektisk utpå der, sier Borgersen.

— Hvorfor gjør du ikke endringer før? Daniel Aase blir for eksempel sittende på benken i 90 minutter?

— Jeg ville ha målscorere på banen. Vi vurderte å sette inn Daniel tidligere med bestemte oss for å vente, sier Borgersen, som gjorde sitt første bytte etter en time.

— Vi tok over i en vanskelig situasjon, og vi er fortsatt i en vanskelig situasjon. svarer Borgersen, som ikke vil tenke eller svare på om at resultatene han får med Start nå kan få konsekvenser for en fremtidig trenerjobb i klubben. Borgersen er trener ut sesongen. Han er ansatt som utviklingssjef i Start, men har gitt uttrykk for at det er trener han ønsker å være.

— Mitt eneste fokus er å få oss gjennom denne høsten her som et eliteserielag. Alt som har med konsekvenser å gjøre er ikke i mitt hode, sier Borgersen.

Aase inn etter 90 minutter

Start-direktør Even Øgrey Brandsdal sier til Fædrelandsvennen at trenerspørsmålet for 2016 foreløpig er lagt på is.

— Vi har ikke fokus på det i det hele tatt nå. Det handler kun om å overleve.

- Hvor mye spiller Bård Borgersens resultater denne høsten inn på hans kandidatur?

— Vi har ikke fokus på det nå, sier Brandsdal.

Borgersen var opptatt av å se fram mot fredagens kamp mot Mjøndalen allerede rett etter kampen.

— Nå må vi være tydelige i alt vi gjør inn mot fredag. Vi må stå opp for klubben og laget alle mann, sier Start-keeper Håkon Opdal.

PS! Starts rivaler i nedrykkskampen Mjøndalen og Tromsø, møter henholdsvis Molde (b) og Viking (h) i dag.