RANHEIM — BRYNE 4-1

RANHEIM STADION (adressa.no): Et effektivt Ranheim sørget for 4-1 og fjerdeplass når én runde gjenstår i 1.-divisjon.

NY SEIER: Ola By Rise og Ranheim er på kvalifiseringsplass i 1.-divisjon (arkivfoto). Foto: Glen Musk

Dermed har Ranheim kontroll på sin egen skjebne i kampen om én av de fire kvalifiseringsplassene – men Jervs borteseier i Bærum gjør at Ranheim ikke er hundre prosent sikre før siste serierunde.Selv om Ranheim er på fjerdeplass, kan tap i Sandnes bety at kvalifiseringsplassen ryker.

— Vi må vel tape med tre mål eller mer mot Sandnes Ulf for at det skal ryke, men for oss handler det ikke om konsekvenstenking. For oss handler det om å være offensivt og gå ut for å vinne den kampen, sier Ola By Rise til Adressa.no etter 4-1-seieren over Bryne, der Karl Morten Eek, Kristian Rømo Skille og Torgil Gjertsen (2) sørget for scoringene for hjemmelaget.

Fikk noe å bryne seg på

Det var ikke bare Ranheim som hadde mye å spille for, gjestene fra Jæren kjemper for å unngå nedrykk til 2.divisjon. Bryne kunne fått en drømmestart i jakten etter livsviktige poeng da Aram Khalili fikk en kjempesjanse i åpningsminuttet.

Et innlegg fra Robert Undheim gikk gjennom et passivt Ranheim-forsvar, men det så ut som Khalili var overrasket over å få sjansen. Dermed klarte han ikke å få til en skikkelig avslutning da han sto mutters alene på seks meter.

Samme Khalili så en brukbar heading gå like utenfor for et offensivt Bryne-lag som startet klart best.

Tok tid før Ranheim kom i gang

Det så nesten ut som Ranheim trengte et kvarter for å komme i gang. Etter å ha ridd unna Bryne-offensiven tok hjemmelaget tak i kula og begynte å produsere farligheter. Mads Reginiussen fikk Ranheims to første avslutningsforsøk — den første et langskudd som Bryne-keeper Anders Kristiansen fikk fingertuppene på, den andre en heading på det påfølgende hjørnesparket.

Dessverre for Ranheim traff altaværingens stuss en forsvarer og kom aldri frem til mål.

Banket inn 1-0

Da måtte det en spillesugen sparbygg til for å få nettsus på Ranheim. Karl Morten Eek markerte sin første start siden 5.juli med å like greit dundre inn 1-0 til hjemmelaget. Et hjørnespark ble headet ut i returrommet der ballen ble pumpet inn i feltet igjen. Magnus Blakstads stuss satt alle ut av spill – unntatt Eek. Midtstopperen hadde løpt seg fri på bakre stolpe og viste goalgetteregenskaper da han tok ned ballen, før han hamret ballen kontant i nettet.

To raske scoringer

Ranheim la seg tilsynelatende litt lavere fra start i 2.omgang for å satse på kontringer – og fikk betalt allerede etter sju minutter. Et gunstig brudd midt i banen ga Robert Stene rom. Ranheims toppscorer tok på seg assistrollen da han stakk Kristian Rømo Skille igjennom. Lynvingen chipet ballen over Kristiansen og i mål – til scoring i sin tredje kamp på rad.

Bryne reduserte like etter timen var spilt der et frispark fra langt hold fant hodet til Oddbjørn Skartun. Med 2-1 var det kamp igjen, men det satte Torgil Gjertsen en effektiv stopper for.

Gjertsen-dobbel

To scoringer med et mellomrom på tre minutter sørget for 4-1 og tre sikre poeng. Først dukket opp i kjølvannet av et hjørnespark og plasserte ballen kontant i hjørnet fra elleve meter.

4-1 kom etter en lignende situasjon der et frispark nede ved hjørneflagget fant luggen til Mads Reginiussen. På bakre stolpe sto Gjertsen, som brukte to touch på å sette ballen i mål.

Dermed endte det 4-1 på Ranheim. Det gjør at Ranheim er garantert kvalfiseringsplass med tomålstap eller bedre borte mot Sandnes Ulf neste helg. En seier vil garantere minst fjerdeplass og hjemmekamp i første kvalifiseringskamp. Uavgjort gjør at laget står i fare for å få bortekamp i første steg mot eliteserien.