ÅLESUND/TROMSØ: Nymo Matland har i dag signert en toårskontrakt for den belgiske klubben Royal Antwerpen.

– Dette er en av mange drømmer jeg har hatt som går i oppfyllelse. Og det er langt fra sikkert at en sånn sjanse ville kommet igjen. Jeg blir jo ikke noe yngre, sier 28-åringen til iTromsø.

Som iTromsøs oversikt viser, blir mannen med den presise venstrefoten Tromsøs åttende utenlandsproff.

– Det er en fin liste, det. Det er veldig kult å være på den listen, sier Nymo Matland.

Antwerpen spiller på nivå to i Belgia der de per i dag er nummer tre på tabellen – kun tre poeng bak Tubize. Antwerpen har dog to kamper færre spilt.

– Antwerpen er et av topplagene, og de har ambisjoner om å rykke opp og aller helst skjer det i år. De hadde vært veldig artig, sier venstrebacken.

28-åringen var i forrige uke på besøk i Belgia og så lagets bortekamp i cupen mot Westerlo og likte både klubben og byen. Westerlo vant for øvrig kampen etter straffesparkkonkurranse.

Lønnshopp

Nymo Matland er godt fornøyd med toårskontrakten han har fått.

– Jeg tjener bedre enn jeg gjør her i Aalesund, men jeg reiser ikke dit for pengenes skyld. Det er like mye opplevelsen, det å lære seg en annen kultur og et nytt språk som betyr noe, sier Nymo Matland, som forhandlet fram avtalen selv.

I tillegg fikk han litt hjelp av spillerforeningen NISO i siste fase.

– Hvorfor brukte du ikke agent?

– Jeg har hatt mange agenter, og de har ikke gjort noe som helst for meg. Jeg klarer meg bedre uten. Hadde jeg brukt agent, ville jeg sikkert kunne fått en bedre avtale, men det ville vært så mye fram og tilbake, sier Nymo Matland.

Spilte europacupfinale

Antwerpen er en av Belgias mest kjente byer, og har cirka en halv million innbyggere. Byens lag er heller ingen hvem som helst.

Royal Antwerpen er det siste belgiske laget som har spilt en europacupfinale. Det skjedde i 1993 mot italienske Parma på Wembley der de tapte 1–3 i cupvinnercupen. Siden 2005 har laget vært på nivå to. Laget har vunnet den belgiske serien i 1929, 1931, 1944 og 1957. – Det er egentlig en 1.-divisjonsklubb som spiller i 2.-divisjon – slik som Brann – og de har vært litt vanstyrt. De er en voldsom entusiasme i klubben, og de har fantastiske supportere. Det er veldig spennende, sier venstrebacken.

Nymo Matland har vært i Aalesund siden 2011. Før det var han i Sarpsborg, TUIL og TIL.

– Jeg er både lettet og glad for at det nå er blitt en avtale med Antwerpen, men det er også vemodig å forlate Aalesund. Jeg har vært i klubben i mange år og er veldig glad i den og folk i byen. Men det er ikke så langt tilbake igjen så jeg tror det skal gå fint. Jeg har jo også svigerfamilie i Ålesund, så jeg vil jo komme tilbake av og til, sier tromsøværingen.

Han har blitt kjent for sin svært presise dødballfot, som både har gitt mål— og målgivende pasninger, i eliteserien.

Nå skal han bli være servitør i belgiske Antwerpen.