Nordirsk cupfinale første britiske fotballkamp med publikum

Fredagens nordirske cupfinale mellom Ballymena United og Glentoran blir første britiske fotballkamp med tilskuere på tribunene siden mars.

Publisert: Publisert:

Det blir ikke fulle tribuner, men heller ikke tomme når den nordirske cupfinalen spilles fredag. Her fra en tidligere kamp på nasjonalstadion i Belfast. Foto: William Cherry/Presseye/Inpho / NTB scanpix

  • NTB

All fotball ble stoppet i flere måneder på grunn av koronaviruspandemien, og etter gjenstarten er alle kamper spilt for tomme tribuner. Det tar slutt når 250 tilskuere av hvert lag slipper inn på Windsor Park fredag, melder BBC.

Det skjer etter at lokale myndigheter i Nord-Irland slapp opp på restriksjonene, og Nord-Irlands fotballforbund besluttet at 500 tilskuere kan overvære kampen.

Les også

De utfordret Barcelona og Madrids enevelde. Nå kjemper klubben en innbitt kamp mot gjeld, nedrykk og spanske fotballmyndigheter.

Mandag var det tomme tribuner i semifinalene som begge ble spilt på Windsor Park. Både Ballymena og Glentoran tok seg til finale etter straffesparkkonkurranse, mot henholdsvis Coleraine og Cliftonville.

Publikum vil bli spredt ut over stadion, som har 18.000 tilskuerplasser, for å opprettholde sosial distanse.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Fotball