Den tidligere Brighton-manageren har signert en femårskontrakt med Chelsea. Det bekrefter London-klubben på sine hjemmesider.

– Jeg er ekstremt stolt over å representere Chelsea, denne fantastiske fotballklubben, sier Potter og fortsetter:

– Jeg er veldig spent på å jobbe med Chelseas nye eiere, og ser frem til å møte og jobbe med den spennende gruppen spillere og utvikle et lag og en kultur som våre fantastiske supportere kan være stolte av.

Potter retter også en stor takk til sin tidligere klubb Brighton, som han har hatt stor suksess med siden han tok over klubben i mai 2019. Forrige sesong ledet han dem til niendeplass i Premier League.

De gode resultatene har fortsatt denne sesongen, og etter seks kamper ligger Brighton helt oppe på fjerdeplass i Premier League.

– Vi er begeistret over å bringe Graham til Chelsea. Han har vist at han er en god trener og innovatør i Premier League, som passer våre visjoner for klubben, sier Chelsea-eier Todd Boehly og fortsetter:

– Ikke bare er han ekstremt talentfull på banen, men han har ferdigheter og evner som går utenfor det på banen som vil gjøre Chelsea en mer suksessfull klubb.

Amerikanske Boehly ble Chelseas nye eier i mai, etter at russiske Roman Abramovitsj måtte selge klubben han hadde eid siden 2003.

Før tiden i Brighton var Potter manager i Swansea i et snaut år, etter at han forlot Östersund i 2018.

Potter tok over den svenske klubben – som nok kommer fra en by mest kjent for vinteridrett – i 2011, og tok dem helt fra nivå fire til Europa.

I Europa League-gruppespillet i 2017 sjokkerte Potters Östersund med å bli nummer to i sin gruppe bak Athletic Bilbao, men foran Zorja Luhansk og Hertha Berlin. I 16.-delsfinalen mot Arsenal ble det til slutt 2–4-tap, til tross for 2–1-seieren på Emirates Stadium.

Nå skal 47-åringen prøve å oppnå suksess også i Chelsea, der han tar over for Thomas Tuchel. Tyskeren ble sparket onsdag, dagen etter 0–1-tapet i Champions League for Dinamo Zagreb.