– Det er en helt kurant fyr å havne på lik linje med. Han har vært stor i skiskyttersporten. Nå er vi med der oppe, sier VM-kongen til VG om å tangere Ole Einar Bjørndalens 20 VM-gull etter å ha showet til seg sitt tredje gull i Nove Mesto på den avsluttende fellesstarten søndag.

Han har solgt ned egen form før mesterskapet. Hva om noen hadde sagt til ham at han skulle gå herfra med syv medaljer på syv mulige, og tre gull og ett sølv på de fire individuelle distansene?

– Jeg hadde vel sagt at alt er mulig, men vi hadde nok ledd av det svaret begge to, tenker jeg, ler stryningen.

Han skjøt feilfritt på siste stående og kunne i ensom majestet gå inn til sitt 20. VM-gull i karrieren. Og det spørs om Johannes Thingnes Bø gir seg med det.

– Helt rått! utbrøt Bjørndalen – nå som TV 2-ekspert – etter Thingnes Bøs siste skyting på fellesstarten.

– Det er en kamp som lever nå, hvem som er den største. Fourcade (Martin), Ole Einar og Johannes. De har forskjellige styrker, mener Tarjei Bø om sin store lillebror og de to andre.

– Ole Einar er den som har vunnet mest foreløpig. Fourcade er kanskje den som har dominert mest i verdenscupen. Mens Johannes er kongen av medaljesanking og det største toppnivået jeg har sett og fått kjenne på kroppen. De er unike, alle tre, sier Tarjei Bø, selv nummer fire på VMs avslutnningsdag.

– Bjørndalen vil alltid være den største i mine øyne. Han var best på et tidspunkt der sporten hadde en annen vri, sier Sturla Holm Lægreid til VG, men legger til at Thingnes Bø er et hestehode foran resten av verdenscupsirkuset.

Ikke bare har 30-åringen fra Stryn tangert Bjørndalen. Han har også tatt 14 av 14 mulige VM-medaljer på de to siste mesterskapene!

Jaktstarten i 2022-OL er dermed sist gang han ikke tok medalje i et mesterskapsrenn. Det betyr altså spinnville 16 mesterskapsmedaljer på rad.

Han endte fellesstarten – VMs siste distanse – med 19 av 20 treff. Nove Mesto-VM har endt med tre gull, tre sølv og én bronse.

På oppløpet tok han seg god tid – han bukket og takket publikum. Han rakk også å håndhilse på det norske kvinnelandslaget som var ute i løypen og heiet etter sin fellesstart.

Andrejs Rastorgujevs fra Latvia sikret en sensasjonell sølvmedalje. Franske Quentin Fillon Maillet tok bronse.

Storebror Tarjei Bø var med i medaljekampen, men skjøt seg ut da han bommet på siste skyting. Han ble nummer fire.

Vetle Sjåstad Christiansen endte på en 8.-plass med fire bom. Ni plasser bak med like mange bom var Sturla Holm Lægreid.

PS: Tyske Johannes Kühn gikk blodig over målstreken og fikk tilsyn og bandasje av helsepersonell i målområdet.

VG skrev først at det var 17 mesterskapsmedaljer på rad. Han må vente ett år på det. Johannes Thingnes Bø har tatt 16 strake medaljer.