Ruud var allerede i trøbbel på andre sett da Norrie hadde to settballer mot nordmannen, men reddet seg mesterlig inn da han stoppet begge av britens settballer før han selv sikret settet i tiebreak.

Likevel var Ruud, som for øyeblikket er rangert som verdens ellevte beste tennisspiller, aldri veldig nærme å slå ut briten (nummer 22 på verdensrankingen) som til slutt vant komfortabelt 3–1 i sett.

– Han er nok misfornøyd med matchen. Han har den i sin hule hånd, da han er opp et break i tredje sett før han mister serven litt og etter det glipper matchen ifra ham, sier tenniskommentator Sverre Krogh Sundbø, og legger til:

– Man sitter igjen med følelsen av at det var et unødvendig tap. Han møter en god Cameron Norrie, men på en bedre dag tar Ruud briten.

Det lengste Ruud noensinne har nådd i Australian Open er fjerde runde. Det klarte han i 2021.

Nå er det Norrie som er klar for fjerde runde i årets utgave. Der møter han enten tyske Alexander Zverev eller den amerikanske overraskelsen Alex Michelsen (19) i neste runde.

– Hva tar Ruud med seg fra årets Australian Open?

– Han har hatt suksess med å variere mellom å legge seg bak og gå mer offensivt til verks når han må det. Toppnivået han viser er mye bedre enn toppnivået han viste i fjor, svarer Krogh Sundbø.

– Nå er 2024-sesongen for alvor i gang. Hva blir det viktigste for Ruud?

– Drømmen er å vinne en Grand Slam. Han har vært nærme flere ganger med sine tre finaler. For å lykkes må han være på sitt aller, aller beste, for Novak Djokovic er fortsatt ekstremt god og Carlos Alcaraz fortsetter bare å bli bedre og bedre, så det er veldig vanskelig.

RØK UT: Casper Ruud ble utslått av Cameron Norrie i tredje runde av Australian Open. Foto: DAVID GRAY / AFP / NTB

I en lenge jevnspilt duell var Norrie den mest nådeløse og tok seg til videre i storturneringen. Ruud greide ikke å styre unna karrierens første tap for briten.

Duellen på John Cain Arena i Melbourne ble avgjort etter drøyt tre timer.

Ruud vant to servegame blankt i åpningssettet, men en bom i tredje game sendte ham på etterskudd. Venstrehendte Norrie brøt på første forsøk og tok til slutt åpningssettet 6–4.

I neste sett fortsatte Ruud å serve blankt og la press på Norrie, men han slet tungt med å få inn avgjørende slag da bruddmulighetene kom. Han rotet bort ledelser på både 40–0 og 30–0.

Ruud viste derimot stayerevne i tiebreaket som fulgte. Der kom han tilbake fra 2–5 og vant 9–7.

Oppturen så ut til å fortsette i sett nummer tre. På sin niende bruddball klarte Ruud endelig å klå Norrie, men briten slo umiddelbart tilbake. Det ble på mange måter vendepunktet.

Norrie brøt igjen til 6-4, og i det fjerde settet lyktes han igjen med å spille Ruud bakover i banen. Der havnet nordmannen på hæla og fant ingen vei tilbake.

Tidligere i uken danket Ruud ut spanjolen Albert Ramos Viñolas og hjemmehåpet Max Purcell. Mot sistnevnte avgjorde han etter tiebreak i en femsettsthriller.

Nå er imidlertid årets Australian Open-reise over.