– Jeg har kontrakt i halvannet år til. Så jeg tenker at jeg satser for fullt den tiden. Så vet jeg ikke hva som skjer etter det, sier hun til VG etter en redningsprosent på 47 da verdensmester Nederland ble slått torsdag.

– Så du tenker å spille EM om ett år?

– Ja, jeg gjør egentlig det, svarer Lunde, som i Tokyo-avslutningen i august var klar på at hun ikke skal spille flere OL.

Men nå ser det altså ut til at det blir både VM i Spania i desember og EM på Balkan neste år (Slovenia, Nord-Makedonia og Montenegro).

– Hun er med så lenge hun synes dette er gøy og trives. Vi får bare nyte å ha henne med, sier Thorir Hergeirsson.

– Det er ingen aldersgrense på landslaget?

– Nei så absolutt ikke. Det er ingen øvre aldersgrense så lenge ferdighetene og motivasjonen er til stede. I hvert fall ikke for en keeper, understreker landslagssjefen.

Katrine Lunde har kontrakt med Vipers i Kristiansand til sommeren 2023. Mye tyder på at hun fortsetter å sette rekorder frem til da. Hun er den eldste som noen gang har spilt på landslaget og Nederland-kampen var hennes opptreden nummer 318 for Norge.

– Så lenge vi får det til å gå opp på hjemmebane så tenker jeg slik, sier hun.

Datteren Attina (6) har begynt på skolen mens samboer Nikola Trajkovic befinner seg i hjemlandet Serbia. Der tar han pro-lisens som fotballtrener og er med i trenerapparatet til toppklubben Radnički Niš.

Paret ønsket i høst å flytte til Russland da Trajkovic hadde en mulighet i CSKA Moskva. Men Vipers sa nei. Lunde har svart med en god høst på klubblaget.

– Jeg er ganske profesjonell, ler hun.

Katrine Lunde var sentral da Norge tok OL-bronse i sommer.

– Så lenge hun er god og har lyst å være med, så skal hun få lov til det. Det håper jeg at vi alle får, sier Nora Mørk.

Katrine Lunde var i EM-troppen allerede i 2002. Hun står notert med åtte gull, fire sølv og tre bronse i internasjonale mesterskap og nå forbereder hun seg til håndballmesterskap nummer 20.

– Det står det veldig respekt av, sier Mørk som har vunnet både EM og Champions League med veterankeeperen det siste året.

– Hun er akkurat der hun skal være. Det har vært helt nydelig å spille med henne i hele høst. Hun står sjeldent dårlig og er veldig, veldig god å ha på laget, mener 11 år yngre Mørk.

PS: Håndballjentene fortsetter VM-oppkjøringen i Åsane Arena mot Sør-Korea lørdag og Russland søndag.