Martin Ødegaard signerte for Arsenal tidligere i uken, men var ikke klar for søndagens kamp mot Chelsea. Før kampstart ble han presentert foran et fullsatt Emirates, som ga nordmannen stående applaus.

Det var stort sett det Arsenal-supportene fikk applaudere for søndag. Da kampen kom i gang, tok det ikke langt tid før det var Chelsea-supporterne som kunne juble.

Stadionuret hadde ikke passert 15 minutter engang før Romelu Lukaku var på plass. Reece James ble spilt fri på høyre, og serverte Lukaku på blank kasse. Superspissen gjorde ingen feil, og sendte Chelsea i ledelsen.

Dermed ble returen til gamleklubben en umiddelbar suksess for Lukaku. 2915 dager hadde gått siden han siste tok på seg den blå drakten – i Supercup-finalen mot Bayern München 30. august 2013.

– Det var bra å starte som dette. Individuelt vil jeg hjelpe laget, og jeg ønsker å fortsette å gjøre det, sier Lukaku til Sky Sports.

TILBAKE: Returen til Chelsea ble en umiddelbar suksess for Romelu Lukaku. Foto: NEIL HALL / EPA

– Han scoret og var alltid farlig. Han tilfører noe til spillet vårt, som gjør at vi kan spille mer direkte, sier Chelsea-trener Thomas Tuchel om Lukaku til Match of the Day.

Siden Lukaku forlot Chelsea i 2013 har han vært innom Everton, Manchester United og Inter.

Søndagens kamp mot Arsenal var Lukakus 16. for Chelsea, men han hadde aldri scoret for klubben før:

Omtrent 20 minutter etter scoringen var Lukaku med i oppbyggingen til 2–0-målet. Han ga ballen til Mason Mount, som så fant James. Igjen fikk han mye plass på høyre, men denne gangen gikk han på skudd. Med et nydelig treff, suste ballen inn i det lengste krysset.

Begge lag hadde flere kjempesjanser utover i kampen, blant annet hadde Lukaku en heading som Arsenal-keeper Bernd Leno mesterlig fikk slått i tverrliggeren. Men det ble ingen flere mål, og Chelsea tar med seg en overbevisende 2–0-seier hjem i bagasjen.

Dermed står Chelsea med full pott etter to kamper denne sesongen, og topper Premier League-tabellen sammen med Liverpool. Arsenal står uten poeng etter tap i sine to første kamper.