Polske Hubert Hurkacz (25) slår serven i nesten 250 kilometer i timen. Han er den eneste mannen som ikke har tapt et servegame i French Open i år.

– En god server, det må man absolutt si, sier Casper Ruud til VG.

For første gang i karrieren skal Ruud spille en fjerderundekamp i French Open. Drømmen om kvartfinale lever. Mellom ham og drømmen står 195 centimeter høye Hurkacz. Kampen starter mest sannsynlig i 12–13-tiden mandag.

– Han beveger seg godt for å være så høy, det blir en tøff match, sier Casper Ruud til VG.

Hurkacz server i 243 kilometer i timen. Det gjør ham til spilleren med den åttende hardeste serven.

Den polske 25-åringen er ranket som nummer 12 i verden. Karrieren tok av da han spilte seg til semifinale i Wimbledon i fjor, på veien dit slo han ut legenden Roger Federer og nåværende verdenstoer Daniil Medvedev.

French Open med Casper Ruud vises på Discovery +, samt Eurosport Norge og MAX.

Mens Ruud er grusspesialist, så er Hurkacz hardcourt-spiller. Derfor holder den polske journalisten Wojciech Kruk Pielesiak fra det polske pressebyrået Ruud som favoritt.

Kampen spilles på Court Suzanne-Lenglen, som har plass til 10.000 tilskuere. Det er den nest største banen i Roland Garros-anlegget.

– Fordelen til Hurkacz er at han ikke har noe press. Han er avslappet, han har allerede oppnådd mer enn han trodde her, sier Pielesiak til VG.

POLSK JOURNALIST: Wojciech Kruk Pielesiak er på plass i Paris. Foto: Foto: CAMILLA VESTENG

Den polske journalisten forteller at Hubert Hurkacz er en introvert type og kjedelig type som snakker lite. Men noe forandret seg ettersom han begynte å vinne på grusen i den enorme Roland Garros-anlegget.

– Han ser glad og avslappet ut, han forteller vitser, sier Pielesiak.

Journalisten forteller at tennis ikke er en stor idrett i Polen selv om de har verdenseneren på kvinnesiden i Iga Swiatek, og Hurkacz er ranket som nummer 12.

– I Polen foretrekker folk skihopping om vinteren, sier Pielesiak og ler.

KAMPKLAR: Casper Ruud spiller i French Open mandag. Her etter seieren over finske Emil Ruusuvuori torsdag. Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Ruud har vunnet åtte ATP 250-titler, syv av dem på grus. I fjor vant Hurkacz bare én eneste kamp på grus.

Polakken har vunnet alle sine tre kamper i French Open i tre strake sett. Han har spilt i til sammen drøyt fem timer. Ruud har spilt i over ni timer på sine tre kamper (fire, tre og fem sett).

Den polske journalisten tror likevel French Open-eventyret til landsmannen ender mandag.

– Ruud er mye bedre på grus, sier Pielesiak.