RBK-duoen Konradsen Ceide og Holm scoret tre raske mål etter at den VG+-sendte kampen i estiske Pärnu hadde blitt utsatt i 45 minutter.

– Rosenborg skal være stolte, sier Kjetil Rekdal i VGs fotballstudio. Drømmestarten i EM-kvalifiseringen fortsatte for U21-landslaget som ikke har vært i sluttspillet siden EM-bronsen i 2013.

– Norge kommer ut med maksimal konsentrasjon mot en antatt svakere motstander, beskriver Rekdal og roser U-laget for å gå til verket med høyt tempo umiddelbart på jakt etter det estiske bakrommet.

0–1 (4:40): Konradsen Ceide utnytter en lang ball fra Tobias Christensen og klabb og babb mellom to Estland-stoppere og keeper.

0–2 (7:27): Håkon Evjen vinner ballen midt på Estlands halvdel og spiller umiddelbart på Konradsen Ceide i ekspressfart gjennom hjemmelagets forsvar. RBK-kanten scorer glimrende med utsiden av støvelen.

0–3 (11.19): Høyreback Sebastian Sebulonsen legger inn. Noah Jean Holm bruker fysikken, vinner hodeduellen og header poengene hjem til Norge med 78 minutter igjen av kampen.

Norge slapp foten av gasspedalen etter scoringene. Jørgen Strand Larsen var nærmest å øke ledelsen. Men styrt av Kristoffer Askildsen på midtbanen hadde Norge full kontroll før pause.

– Askildsen er en maestro, styrer med herlig fysikk og er en ballfordeler. Han ser ut som han har en magnet i føttene, sier Joacim Jonsson i VG-studioet om Oslo-gutten som holder til i Sampdoria.

Dramatikken var størst før start. Ifølge Norges Fotballforbund nektet Leif Gunnar Smeruds lag å starte kampen ettersom banen ikke ble vannet etter oppvarmingen. Etter tydelige diskusjoner i spillertunnelen fikk Norge det som de ville. Men kampen ble 45 minutter forsinket.

Etter pause kom Andreas Schjelderup (17) og Martin Palumbo (19) inn. Snart kom en ny scoring.

0–4 (51): Emil Konradsen Ceide tar over servitørjobben. Slår en pasning skrått ut til Håkon Evjen. Nordlendingen bredsider ballen i mål.

RBK-Ceide hadde to fete muligheter til å score hat trick, men effektivitet var ikke den samme som i starten av kampen.

– Det kunne stått 5, 6 eller kanskje 7–0 med bedre effektivitet, påpekte VGs kommentator Yngve Gjerde. På overtid kom nummer fem.

0–5 (90+1): Debutanten Fredrik Oppegård finner Martin Palumbo som etter en finte, brenner til og scorer fra 20 meter.

– Kampens vakreste, mente Gjerde.

Andre resultater i Norges gruppe: Østerrike – Aserbajdsjan 6–0 og Finland – Kroatia 0–2. Det betyr at Norge har tatt føringen i gruppen med seks poeng og 8–1 i målforskjell på de to første kampene. Kroatia ligger rett bak med samme poengsum.

Nettopp kroatene blir på bortebane motstandere i den neste kampen 8. oktober. Det ligner på en liten gruppefinale.