– Jeg er veldig glad for å være hjemme igjen. Jeg gleder meg til å spille foran Østblokka, forteller Ofkir til VG om det kommende møtet med Vålerenga-supporterne.

– Jeg er positiv til signeringen. Han har en fin alder, og det er herlig med en lokal spiller inn. Han gikk fra oss til LSK som junior, noe som selvfølgelig er krise, men han har tydeligvis vokst opp og blitt en klok mann nå, sier Klanen-talsmann Jonas Almaas til VG.

– Så han er tilgitt nå?

– Han er velkommen. Mitt inntrykk er at de aller fleste er enige om det. Det hadde blitt slitsomt hvis vi skulle vært bitre hver gang juniorer gikk til andre klubber fordi de ikke fikk plass på A-laget vårt. Han tok et steg ned med en tur til Romerike og kommer tilbake som god nok nå noen år etter.

Trener Dag-Eilev Fagermo har dermed forsterket angrepet foran 2023-sesongen. Venstrekanten uttalte tidligere i måneden at han ønsket seg vekk fra Sandefjord, etter å ha vært en av Eliteseriens mest målfarlige spillere forrige sesong.

– Ofkir har gått en brokete vei, men nå er han i sin beste alder og referansene vi har på ham, er svært gode. Han er veldig profesjonell, har tilhørighet til Oslo og klubben, og hans målfarlige egenskaper er noe vi mangler i laget fra før.

– Med Ofkir inn får vi i tillegg styrket konkurransen fremover i banen, og det er viktig, sier Fagermo til Vålerengas medieavdeling.

Oslo-karens kontrakt med Sandefjord løp ut inneværende år. I fjor scoret angriperen tolv ganger og hadde åtte assists. Bare tre mann tegnet seg for flere målpoeng på Norges øverste nivå.

– Jeg har vokst mye siden sist. Fra å være en liten «kid» som bare spilte fotball, til å komme hit som en mann som skal hjelpe Vålerenga til å ta ytterligere steg. Jeg føler jeg har kommet hjem, sier Ofkir.

Ifølge daglig leder Espen Bugge Pettersen er salget det største i Sandefjords historie.

– Vi kan – uten å nevne eksakte summer – fastslå at «Moa» klart blir klubbens største salg. Han har jo på et tidlig tidspunkt signalisert at han ønsket seg videre i karrieren. Og bare betingelsene var til å leve med for oss her i klubben – så ønsker vi jo Mohamed Ofkir lykke til videre, forteller Bugge Pettersen i en pressemelding.