Totalt står han med seks VM-gull i beltet ettersom han tok tre gull også i mesterskapet på hjemmebane for ett år siden.

Tirsdag tok han gull i superkombinasjonen, onsdag ble det full pott i utfor og torsdag var han utilnærmelig i storslalåm.

Saltvik Pedersen åpnet mesterskapet med bronse i super-G. Før mesterskapet kom i gang hadde han vunnet samtlige ti av sesongens verdenscuprenn.

Kontroll

I klassen for sittende hadde 23-åringen fra Karmøy 0,87 sekunder ned til nederlenderen Jeroen Kampschreur foran 2. omgang. Der gjorde Saltvik Pedersen det aldri spennende. Han tapte åtte hundredeler til Kampschreur, men vant likevel med komfortable 79 hundredeler.

– Det var mye tempo og svingete i annen omgang, men jeg gjorde det jeg skulle og er fornøyd, sa Saltvik Pedersen i intervjuet med arrangøren.

Tredjeplassen gikk til Niels de Langen, også han fra Nederland.

Slalåm

Magnus Valø Balchen endte på 11.-plass i den samme klassen. Han hadde 14,68 sekunder opp til landsmannen på topp.

I klassen for stående ble Marcus Nilsson Grasto nummer 15. Han hadde 7,90 sekunder opp til vinneren Arthur Bauchet fra Frankrike.

Mesterskapet avsluttes med slalåm lørdag.

– Det kommer til å bli spennende, sa Saltvik Pedersen, som også er regjerende verdensmester i den disiplinen.

Jesper Saltvik Pedersen ble årets mannlige parautøver under Idrettsgallaen 7. januar. Foto: Rodrigo Freitas / NTB