– En kjempegruppe for Norge. Det kunne nesten ikke blitt bedre, uttalte NRK-kommentator Christian Nilssen da gruppen var komplett.

Det er landslagssjef Hege Riise enig i. Hun satt i salen sammen med en liten delegasjon fra Norges Fotballforbund da lagene ble trukket opp fra bollen.

– Jeg føler vi hadde en veldig fin trekning, sier hun til VG.

På spørsmål om hva hun tenkte da Norge unngikk verdens beste fotballnasjoner som Spania, USA, England, Frankrike, Sverige og Tyskland, og i stedet trakk vertsnasjon New Zealand fra gruppen med førsteseedede lag, svarer hun slik:

– Vi lekte jo litt på flyet ned hit der vi satt opp gruppen vår. Vi hadde vel alle New Zealand som en drømmemotstander med tanke på styrken til de andre lagene. Vi er kjempefornøyd med trekningen også må vi gjøre jobben, sier Riise som gir Norge «en fair mulighet» til å ta seg videre.

New Zealand er nummer 22 på FIFA-rankingen og Norge får faktisk åpningskampen i mesterskapet mot arrangørlandet.

– Det blir en fin start med god atmosfære og en skikkelig utfordring. Det ser jeg på som gøy og det blir en start på VM som jeg gleder meg skikkelig til.

Sveits og Filippinene, rangert som nummer 21 og 53 i verden, kompletterer Norges gruppe. Riise forteller at Sveits er et lag det norske laget kjenner godt. Om Filippinene som fotballnasjon vet hun mindre:

– Nei, der vet jeg veldig lite. Jeg må finne kamper og få gjort en grundig jobb.

Riise er også klar over at Norge står overfor en knalltøff vei videre dersom de vinner eller blir nummer to i sin gruppe. Det vil høyst trolig bli et møte med enten Spania eller Japan i en åttedelsfinale.

– Det er to gode lag. Så blir nok kanskje Spania gruppevinneren. Men det er to veldig gode lag, kommenterer landslagssjefen.

KAN SMILE ETTER TREKNING: Landslagssjef Hege Riise, her like før trekningen av gruppespillet til neste års VM. Foto: WILLIAM WEST / AFP

VM i Australia og New Zealand er første anledning for Norge til å slå tilbake etter et begredelig EM i England sist sommer.

Det holdt ikke til avansement med seier over «amatørene» fra Nord-Irland da Østerrike ble for sterke, i tillegg til et stortap mot England.

Det endte med trenerbytte der Hege Riise kom inn som ny landslagssjef for Martin Sjögren. I VM-kvalifiseringen har hun ledet Norge i de siste kampene og sørget for at laget kvalifiserte seg til neste års sluttspill. Med bare to baklengs, én uavgjort og ni seire på ti kamper.