Det mener i hvert fall Manchester City-manageren selv.

– Det var ett år med Ole (Gunnar Solskjær) der de var ganske nære. Men jevnt over har det vært Liverpool. Når jeg en dag avslutter min periode her, så er det Liverpool som har vært mine og våre rivaler, sier han før søndagens hete byderby på Old Trafford.

Han fortsetter.

– Liverpool har utfordret oss på en måte ingen andre har gjort, på absolutt alle områder, mens jeg har vært her.

Den manglende konkurransen fra Manchester United – og «de røde djevlenes» fall fra å være en sikker tittelkandidat under Sir Alex Ferguson – ble tema på spanjolens siste pressekonferanse før storkampen.

Guardiola overtok Manchester City sommeren 2016.

  • Hans første år som manager i Premier League endte med tredjeplass.

  • Men siden har han og laget vunnet ligaen fem av seks sesonger.

  • Rekken er kun «ødelagt» av manager Jürgen Klopp og hans Liverpool i 2019/2020-sesongen.

  • Samtidig har Klopp & co. vært nære flere år. I 2021/2022 skilte det for eksempel bare ett poeng mellom lagene.

MØTTES: Pep Guardiola, her som Barcelona-trener, møtte Sir Alex Ferguson og hans Manchester United i Champions League-finalen i 2011. Foto: CARL DE SOUZA / AFP / NTB

Da Guardiola ble minnet på at Ferguson, tilbake rundt 2009 og 2010 ikke anså Manchester City som en av Uniteds utfordrere, svarer City-manageren slik:

– Sir Alex hadde rett. City var jo ikke utfordrere. Vi hadde ikke vært der oppe uten Sjeik Mansour og Khaldoon. Da de investere i denne klubben, var vi ikke der oppe. Sir Alex Ferguson kunne ikke forutse hva som ville skje da. Selv jeg som var manager i Barcelona trodde ikke det.

– Men nå er realiteten at vi ønsker å være her oppe lenge. Kanskje det var litt ukomfortabelt da vi ikke var blant de beste, men nå er vi det og kanskje det likevel er ukomfortabelt for dem.

Guardiola ble deretter spurt om suksessen noen gang vil komme tilbake til Manchester United.

– Kanskje ikke på den måten som da Ferguson kontrollerte i gamledager. Da var det jo to-tre gode lag. Men nå er det mange flere – med mange utrolige managere. Så trolig ikke på den måten. Men det kan de om de tar gode avgjørelser i hierarkiet deres, der sportsdirektøren, manager og spillere har samme ideene.

Mens City cruiser mot Champions League-avansement og har fått en sterk start på sesongen i Premier League, har United og managerkollega Erik ten Hag hatt tre famlende førstemåneder av 2023/2024-sesongen.

– Ni kamper. Ni kamper, sier Guardiola og viser til at sesongen er ung.

– Det tar tid. United er kapable til å vinne fire, fem, seks kamper på rad. Og gjør de det, så er de på toppen. Så gi det tid, de er ganske nære, sier City-sjefen og fortsetter:

La manageren gjøre sin jobb, slik de lot meg gjøre det da vi ikke vant.

PS: Byderbyet mellom United og City spilles på Old Trafford søndag klokken 16.30. Den kan ses på V Sport PL eller Viaplay.