– Mine venner, jeg vil berolige og holde alle positive. Jeg er sterk og har masse håp, og vil følge behandlingen som planlagt. Jeg vil takke hele det medisinske teamet og sykepleierne for all omsorg jeg har fått, skriver Pelé på Instagram.

– Jeg har mye tro på Gud og hvert kjærlighetsbudskap jeg mottar fra dere over hele verden holder meg full av energi, fortsetter 82-åringen og legger til at å se Brasil under det pågående verdensmesterskapet i fotball har samme effekt.

Uttalelsen kommer rett etter at sykehuset kom med en oppdatering på Pelés tilstand:

– Pelé er fortsatt i stabil tilstand etter at han ble innlagt på sykehuset tidligere denne uken mens han kjemper mot tykktarmskreft, heter det i en uttalelse fra Albert Einstein-sykehuset i São Paulo lørdag kveld, ifølge Reuters og den brasilianske storavisen Ge Globo.

Videre formidler sykehuset at Pelé har reagert godt på behandlingen for luftveisinfeksjon tidligere denne uken, og at tilstanden ikke har forverret seg de siste 24 timene.

Sykehusets uttalelse kom på sin side noen timer etter at flere brasilianske og internasjonale medier at Pelé skal ha sluttet å respondere på cellegiften.

Den legendariske fotballspilleren har i lengre tid slitt med helsen. Tidligere i uken ble han igjen innlagt med hevelser i kroppen og tegn på hjertesvikt på et sykehus i São Paulo.

Pelé ble hyllet av brasilianerne før avspark i VM-kampen mellom Brasil og Kamerun fredag:

HYLLEST: Det var flere bannere og plakater av Pelé å se under VM-kampen mellom Brasil og Kamerun fredag. Foto: JEWEL SAMAD / AFP

Det er tydelig at nyheten setter sitt preg på fotballverden. Nå melder blant andre Frankrikes Kylian Mbappé sin støtte. På Twitter skriver han følgende:

– Be for kongen, skriver Mbappé, som i 2018 ble den yngste målscoreren i en VM-finale siden Pelé i 1958

Fredag ble det også meldt fra flere medier at tilstanden var stabil, men nå er brasilianeren, som mange regner som tidenes beste fotballspiller, flyttet til lindrende behandling. Slik behandling er ofte forbundet med at livet nærmer seg slutten.

– Det har vært mange spekulasjoner rundt min fars helsetilstand i dag, men dette dreier seg ikke om noen nødstilfelle. Jeg kommer til å være med ham rundt nyttår, og da lover jeg å poste bilder, skrev Pelés datter, Kely Nascimento, i en uttalelse fra sykehuset, via nyhetsbyrået Reuters, torsdag.

Etter å ha blitt operert for kreft for et år siden var 82-åringen innom intensivavdelingen, men ble senere skrevet ut. Siden har han vært inn og ut av sykehuset.

Brasil spiller for tiden om sin første VM-tittel siden 2002. Pelé var med å vinne VM i 1958, 1962 og 1970. Ingen andre fotballspillere enn Pelé har vunnet tre VM-titler.

Tidligere i mesterskapet kom Brasils landslagssjef, Tite, med sine støtteerklæringer til spisslegenden. Ifølge flere statistikker scoret Pelé 757 mål i løpet av sin karriere.