Men den «drømmeduellen» ble Sander Berge og Martin Ødegaard snytt for.

– Jeg pratet med ham opp til kamp. Jeg ønsket å se ham her i dag, selvfølgelig. Det hadde vært mektig å gå utpå Emirates med ham, nå som han er kaptein i Arsenal. Det er veldig trist, sier Berge til VG.

Den høyreiste midtbanespilleren gjorde en god kamp i 3-1-tapet for Arsenal. Men uten Martin Ødegaard på andre siden av banen.

Arsenal-kapteinen har vært skadet i snaue to uker. Trolig er han ikke spilleklar før etter den kommende landslagspausen, opplyste manager Mikel Arteta på en pressekonferanse lørdag.

Også Ødegaard var opptatt av at Berge kom til London for å gjeste Arsenals storstue lørdag.

I kampprogrammet fortalte han om frustrasjon rundt sin egen skade, men brukte flere linjer på å fremheve at Berge har vært en nær venn i rundt ti år. Han trakk frem at «det vil bli interessant å spille mot ham på banen».

Ikke minst håpet Ødegaard at det var ham – og ikke Berge – som kom til å reise på landslagssamling med det største smilet.

Berge påpeker at det er åtte år siden de møttes som rivaler på banen. Da Berge spilte for Vålerenga og Ødegaard for Real Madrid i en showkamp sommeren 2015.

– Jeg har jo vært venn med ham siden jeg var 15 år. Det har vært en fantastisk reise. Jeg gjorde blant annet rehabilitering i London og bodde stort sett hos ham i to måneder den gangen han var på lån her (i 2021).

– Vi har opplevd alt sammen. Kjenner hverandre ut og inn. En fantastisk gutt og spiller. Håper jeg får spille mot ham neste gang, sier Berge.

LANDSLAGSKOMPISER: Martin Ødegaard, Sander Berge og Leo Skiri Østigård, her under en landslagssamling tidligere i år. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

På VGs spørsmål om han merker noe til Ødegaards skadefrustrasjon, svarer Berge slik:

– Det gjelder meg og andre, er man skadet, så er man frustrert som fotballspiller. Det er en selvfølge på dette nivået her. Som utøver vil man være frisk, pigg og klar for kamp. Det han vært så lenge jeg kan huske.

– Han er alltid på landslagssamling, alltid hundre prosent også her. Det jeg skjønner er at han jobber hardt for å komme tilbake nå og er superskarp når han er tilbake.