Bare Michael Schumacher har sikret tittelen på samme vis tidligere. Det gjorde han i 2002, etter å ha vunnet det ellevte av totalt 17 løp.

– Det er en fantastisk følelse. Det har vært et utrolig år. Jeg er skikkelig stolt. Det er så gøy å være en del av dette laget, og å bli verdensmester tre ganger er helt fantastisk, sier Verstappen til arrangørene.

Alt lå til rette for at Verstappen skulle sikre seg tittelen i lørdagens sprintløp. Han trengte bare 3 poeng for å sikre tittelen, da han ledet til lagkamerat Sergio Perez med 177 poeng. Det maksimale noen kan score i de resterende løpene er 180.

I tillegg trengte han bare en topp seks-plassering i sprintløpet for å sikre tittelen, uavhengig av hvor Perez havnet.

Men så krasjet Perez, Esteban Ocon og Nico Hülkenberg, og dermed fikk Verstappen det særdeles enkelt.

STYGG KRASJ: Perez, Ocon og Hülkenberg fikk spolert løpet etter krasjen. Foto: XPB / Pa Photos / NTB

– Det var i hvert fall dramatisk og spektakulært nok, men det var et antiklimaks, sier Viaplays ekspert Henning Isdal.

– Det var et spennende løp, selv om det var litt synd med sikkerhetsbilene. Nå skal jeg skal nyte øyeblikket. Så håper jeg at vi kan holde momentumet oppe, fortsetter Verstappen.

Selve sprintløpet vant Oskar Piastri foran Verstappen. Han tok sin første sprintseier i karrieren.

– Jeg er veldig glad. Det var et stressende løp, et løp hvor vi måtte håndtere mye med både dekk og sikkerhetsbiler. Men første sprintseier er veldig kult, sier Piastri.

VERDENSMESTER FOR TREDJE GANG: Max Verstappen tok sin tredje tittel. Denne gangen ble det avgjort i et sprintløp. Piastri vant, og Lando Norris tok tredjeplass. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Flere førere slet i Lusail.

Oscar Piastri, som startet i «pole position», fikk en kjempestart, men fikk spolert åpningen da AlphaTauris Liam Lawson krasjet, og sikkerhetsbilen måtte på banen.

Piastri fikk fire biler mellom seg og Verstappen på femteplass, før Mercedes’ George Russel yppet seg og tok over lederplassen da løpet kom i gang igjen.

Logan Sargeant spant av banen, og det førte også til at sikkerhetsbilen måtte melde sitt inntog på nytt.

Verstappen brukte ni runder på å komme seg opp på fjerdeplass. Etter at førerne fikk åpne DRS-vingen, plukket Red Bull-føreren plasser lett som en plett.

Så krasjet Perez, Ocon og Hülkenberg, og det betydde med andre ord at tittelen var sikret for Verstappen.

I de resterende rundene handlet alt om Verstappen som jaktet Piastri, men australieren klarte å holde unna.

«TREBULL»: Max Verstappen og Red Bull tok VM-tittelen for tredje gang. Foto: XPB / Pa Photos / NTB

Max Verstappen sikret seg tittelen for første gang i Abu Dhabi i 2021. Den gangen skjedde det på det kontroversielle viset.

Løpsdirektør Michael Masi kalte inn sikkerhetsbilen med en runde igjen, og da disket Verstappen opp med en frekk manøver. Han kjørte forbi Hamilton, og den situasjonen seilte opp til å bli en av de mest omdiskuterte situasjonene i Formel 1s historie.

Verstappens andre tittel kom i 2022, og i 2023 kom den altså etter en krasj før sprintløpet var over.