– Wolters har jeg ikke lyst til å bli truffet av. Han har 11 seirer og 11 på knockout, så det er opplagt at han slår hardt, sier Melhus til VG.

– Jeg er ranket som nummer åtte i forbundet WBO, og Wolters er en fin motstander nå som kroppen min endelig begynner å nærme seg 100 prosent, sier 34-åringen som lenge var borte med alvorlig sykdom.

Dette blir hans femte kamp etter tre års pause som følge av kyssesyken og postviralt stressyndrom.

Forsvarer belte

Cruiservekteren skal for første gang forsvare WBO interkontinentaltittelen han tok fra finske Samuli Karkkainen etter en omdiskutert poengseier i november i fjor.

– Det blir returkamp mot Karkkainen, forhåpentligvis i andre halvdel av 2024. Jeg mener jeg vant kampen, men ønsker å vinne overbevisende mot han, så det ikke er noen tvil, sier Melhus.

Men da må han først overvinne Wolters i løpet av 10 runder i Sentrum Scene lørdag 6. april.

På det samme stevnet skal også Alexander Martinsen, Brage Lange og Sayed Kazemi i aksjon på stevnet som vises direkte på VG+ Sport.

– Jeg har vært så dedikert jeg bare kan i denne treningsleiren, sier Melhus og legger til:

– Det har vært sølibat i to måneder. Da er det fullstendig avhold på alle fronter, sier Melhus og ler litt før han understreker at det er helt seriøst.

– En mett løve som akkurat har hatt sex er ikke så farlig, men er du seksuelt frustrert, blir du farlig, sier Melhus som for øvrig er singel.

– Vinn, eller forsvinn

– Det handler om å gjøre belønningssystemet i hjernen mer sultent. Man blir mer aggressiv på en positiv måte, slår han fast og forteller om en kamp i Arendal i 2018 der han ikke hadde fulgt prinsippet om «avhold på alle fronter».

– Da fikk jeg skikkelig bank i perioder, men vant likevel på poeng.

UBESEIRET: Kevin Melhus (t.h.), her i aksjon mot Ossie Jervier i Ekeberghallen i november 2019, har vunnet alle sine 11 proffkamper. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / VG

Melhus er for øvrig ikke den eneste kampsportutøveren som har praktisert sølibat før kamper. Mike Tyson og Muhammad Ali er blant dem som i alle fall i perioder av karrieren har unngått å sløse med testosteronet før de skal i ringen.

– For meg understreker sølibatet at jeg er nødt til å vinne denne kampen dersom det skal være noe poeng å fortsette karrieren. Vinn, eller forsvinn, sier Melhus.

Pål Tøien, kjent som OnklP, skal også i aksjon på stevnet – riktignok uten hansker. Den meget bokseinteresserte artisten skal holde en minikonsert.

I boksesammenheng er han kjent for å ha laget «Endelig hjemme», som han spilte oppe i ringen da Cecilia Brækhus – og Melhus – bokset på det første stevnet i Norge i 2016.