– Det er vanskelig å fatte, broren min og min svigersøster er her, jeg visste ikke at de skulle komme. Det gjør det så spesielt, «holy crap», sier Shiffrin på spørsmål i seiersintervjuet om hvordan det føles å være den største.

Som siste startende, med en solid ledelse etter den første omgangen, var Shiffrins historiske seier aldri ordentlig truet.

Med 0,92 sekunder til gode i mål, kunne 27-åringen strekke armene i været for karrierens 87. verdenscupseier. Samtidig kunne hun juble for at hun nå er den mestvinnende alpinisten gjennom tidene.

Fra hotellrommet i Andorra fulgte kjæresten Aleksander Aamodt Kilde med.

– Nå måtte jeg tørke litt i øyekroken her. Wow. Det er fantastisk måten hun gjør det på igjen, jeg blir nesten tom for ord, sier Kilde til Viaplay og legger til:

– Hun er i mine øyne tidenes største alpinist.

Det var i 1989 at Stenmark kjørte inn til sin 86. og siste verdenscupseier i Aspen i Colorado, Shiffrins hjemstat i USA. Lørdag – 34 år senere – passerte Shiffrin rekorden da hun vant slalåmrennet i Åre i Sverige, en 44 mils kjøretur fra Stenmarks hjemsted, Joesjö.

– Jeg så rennet hennes og det var fantastisk. Hun er dyktig, sier Stenmark til Aftonbladet og legger til:

– Det er gøy for henne og hun får kanskje litt fred og ro nå. For meg føles det egentlig ikke så spesielt. Jeg visste at det ville komme før eller siden, så det er ikke rart.

På spørsmål om at rekorden hans stod i 34 år før den ble slått, svarer svensken:

– Det var på tide.

Stenmark fikk alle sine seirer i teknikkdisiplinene slalåm (40) og storslalåm (46).

Shiffrins 87. verdenscupseire er fordelt slik: Slalåm (53), storslalåm (20), super-G (5), utfor (3), kombinasjonen (1) og parallell (5).

– Det er vanskelig å beskrive, jeg vet ikke hvilke ord jeg skal bruke. Det viser en enorm evne til å prestere under press, sier Kilde til Viaplay.

Hva skjer av sport denne helgen? I VGs nye sportskalender får du oversikten