Johaug fikk krystallkulen – tre måneder på etterskudd

Mer enn tre måneder etter at hun vant verdenscupen sammenlagt for tredje gang i karrieren fikk Therese Johaug det synlige beviset på triumfen.

Publisert: Publisert:

Therese Johaug fikk mandag krystallkulen som viser at hun vant verdenscupen sist sesong. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • NTB

Mandag fikk langrennsstjernen fra Dalsbygda overrakt krystallkulen i forbindelse med langrennslandslagets treningsøkt i Holmenkollen, melder Det internasjonale skiforbundet (FIS) i sosiale medier.

Johaug mottok også den synlige beviset på at hun vant distansecupen sist sesong.

Samtidig ble 31-åringen og lagvenninnene tildelt krystallkulen som beviser at det ble norsk seier i nasjonscupen.

Johaug nøler ikke med å rangere krystallkulen hun mottok mandag foran de to tilsvarende trofeene hun hadde i premiesamlingen fra før.

– Det er veldig, veldig stort, og det var en fantastisk sesong vinteren som var. Så er det selvfølgelig godt å få kulen i hendene og strekke den i været. For min del var det fantastisk sesong og jeg er kjempefornøyd med det jeg klarte å prestere hele veien, sier Johaug til TV 2.

Verdenscupsesongen i langrenn ble avbrutt etter tremila i Holmenkollen som følge av koronapandemien. Johaug hadde for lengst avgjort kampen om sammenlagtseieren da viruset slo til.

31-åringen vant med klar margin foran Heidi Weng.

Publisert:

Les også

  1. Forretningsmannen Petter Northug har gjort sitt første kupp: – Det blir garantert lagt merke til

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Langrenn
  2. Therese Johaug