MOLDE : 20-åringen boltret seg i torsdagens playoffkamp til Europaligaen – vant baller, stormet i angrep, fintet og driblet. Og løp langt, veldig langt, til han ble byttet ut til trampeklapp og velfortent hyllest drøyt ti minutter før slutt.

– Jeg vet ikke hvor mange kilometer det ble, men det var kjekt å få bidra. Jeg er fornøyd med energien i hele laget i denne kampen, sa Eirik Hestad etter fredagens lette treningsøkt på Lubbenes.

Måtte bruke tid

Han måtte bruke en halv sesong på å komme skikkelig tilbake etter bilulykka hjemme i Fræna lillejulaften i fjor. Brudd i nakken og nesen, kutt i ansiktet og hodet, hjernerystelse og to brudd i ankelen – det måtte ta tid å bli fotballspiller på toppnivå igjen etter den smellen.

Men to måneder etterpå hadde han kastet nakkekragen og kunne så smått starte opptreninga igjen. I et intervju med Romsdals Budstikke 21. februar sa Eirik dette:

– Kanskje kan jeg begynne å spille fotball om en måned. Forhåpentligvis er jeg medisinsk kampklar i april. Men det vil selv­følgelig ta lang tid å komme tilbake på høyt nok nivå. Jeg vet ikke når jeg kan spille kamp igjen.

Nå tenker han at det har gått så fort og bra som han egentilig tenkte.

Trenger flere kamper

Han fikk noen kamper for andrelaget i vår og mye spilletid i de tre første cupkampene for førstelaget. Den første lille halvtimen i eliteserien fikk han mot Bodø/Glimt 18. juli, og han spilte hele bortekampen mot Odd 9. august. Så har han blitt byttet ut eller inn i noen kamper etter det.

– Jeg har ikke nok kamptid på elitenivå forløpig, jeg trenger mer for å komme i toppslag. Og det gir en god følelse å vite at det er mer å hente. Jeg er i alle fall godt på vei nå, mener Eirik selv.

MFK-trener Erling Moe var også storfornøyd med ungguttens prestasjon mot Standard Liège.

– Vi vet hva Eirik er god for, og nå begynner han å vise det. Det er ekstra gledelig at en så seriøs unggutt lykkes, ikke minst etter det han har vært gjennom.

Liker rollen

I MFKs 4-5-1— eller 4-3-3-oppstilling sprudlet Eirik i indreløperrollen på midtbanen torsdag.

– Jeg liker meg best i den rollen, som åpner for mer offensive bidrag. Da blir jeg mer kreativ i spillet mitt. Den sentrale midtbanerollen i 4-4-2 krever at du må holde igjen mer.

I eliteserien har MFK nesten utelukkende hatt 4-4-2 som grunnoppstilling i mange sesonger, men kommer trolig til å variere mer utover høsten.

PS: Eirik Hestad har kontrakt med MFK ut 2018-sesongen.