• Følg kampen her fra 13.15!

Nottingham Forest og Derby County har kanskje levd ganske i det stille de siste årene, men klubbene har det med å være noen lunde jevngode. Kanskje det er derfor lagene i de to nabobyene misliker hverandre så sterkt.

Lørdag møtes de igjen, denne gangen på City Ground i Nottingham.

Derby og Nottingham er uenige om det meste. Enten det gjelder fotball eller cricket er de i tottene på hverandre. Så ille er det at folk kan leve hele livet sitt i Derby, uten å reise til Nottingham – av prinsipp.

Norske fotballjournalister får sjelden så mange hatmail som når de skriver noe som kan oppfattes kritisk om Nottingham Forest eller Derby County.

På fotballbanen var rivaliseringen størst på 1970-tallet. Derby vant ligaen i 1972 og 1975, mens Forest vant i 1978. I tillegg grabbet Forest med seg to serievinnercuptrofeer, under ledelse av den tidligere Derby-manageren Brian Clough.

Billettkrangel

Klubbene konkurrerer om det meste. Til dagens kamp er bortelagets billettkvote mer enn halvert til skarve 2000 billetter, noe som har fått sinnene i kok i Derby. Derby-fans forlanger nå at Forest-fansen får samme behandling i det omvendte oppgjøret.

– Forest sin billettandel vil bli redusert, lover klubbdirektør Sam Rush i Derby.

Styreformannen i Derby County Supporters’ Club, John Hemsworth, synes situasjonen er trist.

– Derby County har gjort det de kan for å forhandle med Nottingham Forest og få en mer fornuftig fordeling av billetter, men Forest har ikke gjort noe formelt galt med kun å tilby 2000 billetter. I Championship må klubbene gi 10 prosent av billettene eller 2000 billetter, alt etter hva som er det laveste tallet. I Premier League er tallene 10 prosent eller 3000, sier han til Derby Telegraph.

Denne sesongen får alle bortelag på City Ground 2000 billetter. Det er en alvorlig nedgang fra de 4100 storklubber som Derby og Leeds fikk tidligere.

– Jeg skulle ønske Forest ga oss flere billetter, for store mengder bortesupportere gjør atmosfæren bedre. Det er slike kamper som dette fotballen handler om – atmosfære, rivalisering og historie – og lavere billettkvoter kan ødelegge for det, sier Hemsworth.

Jakter ikke revansj

I dag ledes Derby av legenden Brian Cloughs sønn, Nigel. Forest-manager er Billy Davies, selv tidligere Derby-manager. Han fikk sparken i Derby etter å ha ledet dem til Premier League.

Men det er ikke revansj Davies jakter i dag.

– Vi vil vinne denne kampen for fansen. De har vært fantastiske for oss, hjemme og borte. Vi vil gi dem noe å skryte av når de kommer på jobb på mandag, hvis vi kan. Dette er en stor kamp. Den største i hele landet denne uken, skulle jeg tro, sier Billy Davies.

Fans av Tottenham og Chelsea er trolig ikke enige. Men i Nottingham og Derby er det ingen som bryr seg om det!